Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Możliwe, że w niedalekiej przyszłości będzie czekała mnie przeprowadzka na własne mieszkanko i tak powolutku myślę nad zmianiami.
Obecnie mam akwarium 150x60x60 czyli 540 litrów i filtrację kaseciak na pompie Jebao DCT 3000. Nie mam większych zastrzeżen co do tej filtracji po za tym, że zajmuje dość miejsca. Niedługo dojadą do mnie moduły coś na wzór z Aquadeccor i marzy mi się usunąć kaseciak a zrobić narurowca. Czytałem sporo tematów odnośnie tej filtracji, ale jakoś nie znalazłem co konkretnie i w jakich ilościach potrzeba kupić.

Dlatego zwracam się z prośbą czy ktoś pomógłby w zaprojektowaniu takiej filtracji i jasno opisać co i ile potrzeba zakupić.

Obecnie mam szafkę, ale pod narurowca będę na pewno robił stelaż bo już teraz widzę jak mi szafka zaczyna puchnąć po roku użytkowania. Tutaj pytanie: jaka minimalna wysokość stelaża jest potrzebna pod tego typu filtrację ?

Opublikowano

Nowe mieszkanie to i nowy większy baniak bierz skoro masz stelaż robić robić narurowca jak masz dobrego kaseciaka to trochę sztuka dla sztuki.

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Niby tak ale to obecne mam nie tak długo i żona nie będzie zadowolona na kólejna zmianę :D Do tego dochodzą inne koszta związane z remontem itd. akwarium będzie na drugim planie co prawda