Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chodzi mi o to, że jak się okaże, że jest tragedia to wtedy będziemy ratować, a pisanie o tym teraz jest na wyrost i bez sensu. Może lepiej się czasem zastanowić zanim coś zinterpretujesz, zareagujesz i napiszesz ;) 

Opublikowano

Wpuszczanie ryb do świeżego zbiornika przez osobę, która ma jakąś wiedzę(jak mnie pamięć nie myli autor kupił książkę BTN za 200 zł) jest po prostu głupie. 

W dniu 6.01.2018 o 11:27, MatiK napisał(a):

Chodzi mi o to, że jak się okaże, że jest tragedia to wtedy będziemy ratować

Rozwiń  

A nie lepiej zacząć działać przed tragedią? Dziwny masz tok myślenia. Podejrzewam, że chodzi ci o dobre imie forum. Szkoda, że straszeniem bardziej odpychasz ludzi.

• Lubię to 1
Opublikowano

A to fakt, że ktoś kupił książkę za 200 zł ma świadczyć o tym, że musi mieć jakąś wiedzę? :) 

W dniu 6.01.2018 o 11:54, Wolfik napisał(a):

A nie lepiej zacząć działać przed tragedią?

Rozwiń  

Może wcale nie musi się stać tragedia. Tylko i wyłącznie o to mi chodzi, ale nie będę tracił czasu na wyjaśnianie Ci tego bo widzę, że to może być dość trudne.

Opublikowano
  W dniu 6.01.2018 o 11:57, MatiK napisał(a):

A to fakt, że ktoś kupił książkę za 200 zł ma świadczyć o tym, że musi mieć jakąś wiedzę? :) 

Rozwiń  

Nie wiem jak u Ciebie ale u mnie książki służyły do zdobywania wiedzy.  Pomijając już błąd autora, do którego się przyznał to twoje podejście jest żenujące.

Opublikowano

Akurat BTN tą wiedzę zawiera bardzo przestarzałą ;) polecam wyjść na zewnątrz i ochłonąć bo żenujące to jest Twoje zachowanie. Każdy tu jest dorosły, autor wątku jak słusznie zauważyłeś przyznał się do błędu i zapewne wie jak w razie problemu wybrnąć z tej sytuacji więc teraz kamienowanie go za pośpiech i prowokowanie jest już i tak bez sensu, przynajmniej wg mnie. Jeśli wg Ciebie żenującym jest, że nie wymyślam mu od ignorantów i nie każę na JUŻ lecieć gdzie tylko można żeby kupować testy, bakterie, a najlepiej to oddać ryby z powrotem, to ok niech tak zostanie, mój świat przez Twoją opinię się nie zawali. 

Pozdrawiam, życzę miłego dnia i polecam zakończyć zbędne OT.

Opublikowano (edytowane)

Kolego @wolfik - przyhamuj proszę bo naprawdę zupełnie nieuzasadnione są Twoje wycieczki pod adresem Kolegi @Matik. Cała ta sytuacja jest prawdopodobnie następstwem niewłaściwego zinterpretowania wypowiedzi Kolegi @Matik bo tak naprawdę nie zostało nic takiego napisane z Jego strony co insynuujesz.

Edytowane przez Post_Mortem
  • Dziękuję 1
Opublikowano

@MatiK  Nie będziemy się kłócić czy czytanie książek popłaca bo to jest żałosne. Kończymy ten wątek i również życzę miłego dnia.

@Post_Mortem

Żadnych wycieczek nie prowadzę do nikogo.  Proszę przyhamować wyhamowywanie mnie. Bez jaj:lol::lol:

Pozdrawiam. Autorowi życzę powodzenia.

Opublikowano

Woda w akwarium mi zmętniała.

Podmieniłem około 40 litrów wody.Nie pomogło.

Dodałem wczoraj kapsułkę PRODIBIO BIODIGEST i zamieniłem dzisiaj gąbkę z prefiltra aquaszut na watę i zobaczymy.

Macie jakieś pomysły co tu jeszcze mogę zrobić.

Czy to może być konsekwencja zbyt wczesnego wypuszczenia rybek?