Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chodzi mi o to, że jak się okaże, że jest tragedia to wtedy będziemy ratować, a pisanie o tym teraz jest na wyrost i bez sensu. Może lepiej się czasem zastanowić zanim coś zinterpretujesz, zareagujesz i napiszesz ;) 

Opublikowano

Wpuszczanie ryb do świeżego zbiornika przez osobę, która ma jakąś wiedzę(jak mnie pamięć nie myli autor kupił książkę BTN za 200 zł) jest po prostu głupie. 

23 minuty temu, MatiK napisał:

Chodzi mi o to, że jak się okaże, że jest tragedia to wtedy będziemy ratować

A nie lepiej zacząć działać przed tragedią? Dziwny masz tok myślenia. Podejrzewam, że chodzi ci o dobre imie forum. Szkoda, że straszeniem bardziej odpychasz ludzi.

• Lubię to 1
Opublikowano

A to fakt, że ktoś kupił książkę za 200 zł ma świadczyć o tym, że musi mieć jakąś wiedzę? :) 

1 minutę temu, Wolfik napisał:

A nie lepiej zacząć działać przed tragedią?

Może wcale nie musi się stać tragedia. Tylko i wyłącznie o to mi chodzi, ale nie będę tracił czasu na wyjaśnianie Ci tego bo widzę, że to może być dość trudne.

Opublikowano
9 minut temu, MatiK napisał:

A to fakt, że ktoś kupił książkę za 200 zł ma świadczyć o tym, że musi mieć jakąś wiedzę? :) 

Nie wiem jak u Ciebie ale u mnie książki służyły do zdobywania wiedzy.  Pomijając już błąd autora, do którego się przyznał to twoje podejście jest żenujące.

Opublikowano

Akurat BTN tą wiedzę zawiera bardzo przestarzałą ;) polecam wyjść na zewnątrz i ochłonąć bo żenujące to jest Twoje zachowanie. Każdy tu jest dorosły, autor wątku jak słusznie zauważyłeś przyznał się do błędu i zapewne wie jak w razie problemu wybrnąć z tej sytuacji więc teraz kamienowanie go za pośpiech i prowokowanie jest już i tak bez sensu, przynajmniej wg mnie. Jeśli wg Ciebie żenującym jest, że nie wymyślam mu od ignorantów i nie każę na JUŻ lecieć gdzie tylko można żeby kupować testy, bakterie, a najlepiej to oddać ryby z powrotem, to ok niech tak zostanie, mój świat przez Twoją opinię się nie zawali. 

Pozdrawiam, życzę miłego dnia i polecam zakończyć zbędne OT.

Opublikowano (edytowane)

Kolego @wolfik - przyhamuj proszę bo naprawdę zupełnie nieuzasadnione są Twoje wycieczki pod adresem Kolegi @Matik. Cała ta sytuacja jest prawdopodobnie następstwem niewłaściwego zinterpretowania wypowiedzi Kolegi @Matik bo tak naprawdę nie zostało nic takiego napisane z Jego strony co insynuujesz.

Edytowane przez Post_Mortem
  • Dziękuję 1
Opublikowano

@MatiK  Nie będziemy się kłócić czy czytanie książek popłaca bo to jest żałosne. Kończymy ten wątek i również życzę miłego dnia.

@Post_Mortem

Żadnych wycieczek nie prowadzę do nikogo.  Proszę przyhamować wyhamowywanie mnie. Bez jaj:lol::lol:

Pozdrawiam. Autorowi życzę powodzenia.

Opublikowano

Woda w akwarium mi zmętniała.

Podmieniłem około 40 litrów wody.Nie pomogło.

Dodałem wczoraj kapsułkę PRODIBIO BIODIGEST i zamieniłem dzisiaj gąbkę z prefiltra aquaszut na watę i zobaczymy.

Macie jakieś pomysły co tu jeszcze mogę zrobić.

Czy to może być konsekwencja zbyt wczesnego wypuszczenia rybek?