Skocz do zawartości

1001 rzeczy których nie wiem o Malawi w 240L...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, AndrzejGłuszyca napisał:

Henryku...w profilu masz podać lokalizacje użytkownika a nie skąd ma ujęcie wody:)  Do tego aby ustalić skąd ma ujecie wody służą tematy związane z wodą itp.

Całkowicie się zgadzam ale z treści wpisów koleżanki wynika że to nie Szczecin więc próbuję się chociaż dowiedzieć jaką wlewa wodę do baniaka - a jak to studnia własna z NO3 -100 mg/l  i już pełny baniak wody - to co mi po miejscowości?.

A wiesz sam jak pokazują testy Zooleka.

Prodibio Biodigest dostaniesz tylko w dobrych sklepach akwa  albo zamów w erybka to po nowym roku dostaniesz . Bieganie p sklepach skończy się wepchnięciem następnego produktu niezbyt tu znanego .

Edytowane przez deccorativo
  • Lubię to 2
Opublikowano

Femanga Bubble-Bio-Start to preparat w formie żelowych kulek będący prostym i optymalnym rozwiązaniem dla nowopowstałych akwariów oraz filtrów. Każda kulka zawiera miliardy pożytecznych mikroorganizmów, które natychmiast po dodaniu do akwarium lub obiegu filtrującego stają się aktywne. Filtr i woda w akwarium otrzymują biologiczną podbudowę, ponieważ minerały i enzymy, które znajduje się w każdej kulce Bubble-Bio-Start wspierają zaopatrzenie mikroorganizmów do momentu całkowitego rozwoju akwarium, a substancje odpadowe się zredukują. Kulki Bubble-Bio-Start stosowane są również do redukcji szlamu.

Zastosowanie:

- przy zakładaniu nowego zbiornika,
- przy uruchomianiu filtra lub nowego urządzenia,
- przy wymianie wody,
- przy leczeniu ryb lekami.

zawsze w takich sklepach zoologicznych wcisną to co im zbywa na pólkach,pozbycie się towaru w starym roku mile widziane :) 

Opublikowano

Najlepszy z mezow w nocy wstal i dolal wody, jest pelno. Woda jest norweska, zakupy musze czesciowo tu robić, nie moge za każdym razem czekać tygodniami na przesylke :-P 

Opublikowano
Najlepszy z mezow w nocy wstal i dolal wody, jest pelno. Woda jest norweska, zakupy musze czesciowo tu robić, nie moge za każdym razem czekać tygodniami na przesylke :-P 
A masz już wkłady do filtra? Matrix, ceramika, gąbki? Bo raczej bez tego nie ruszysz...

Wysłane z mojego Redmi 4 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano (edytowane)
29 minut temu, AndrzejGłuszyca napisał:

Henryku...w profilu masz podać lokalizacje użytkownika a nie skąd ma ujęcie wody:)

to do ciebie pisze moderator Andrzej - koleżanko  @austlander  to też chyba rodzaj męski ?

taka zmyłkę odstawiłaś z tą Norwegia , a ja cię do erybki kierowałem - no i wyszedłem na dudka.

Ale to i tak na tobie się zemści , bo ja zapamiętam tą Norwegię ale jak przydarzy się potrzeba wsparcia naszych kolegów z Norwegii to ci nie pomogą bo to duży i piękny kraj z wodą o jakiej my możemy tu w kraju tylko pomarzyć .

Edytowane przez deccorativo