Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sprawa jest tego typu, że mam turbo kaseciaka który funkcjonuje od dłuższego czasu i nie mam zastrzeżeń po za odpowienim zasysem. Na pewno nie jest to źle ustawiona cyrkulacja bo jak leci gówienko obok otworów to kaseciak nie jest w stanie zassać. Musi bezpośrednio "wpadać" wprost w zasys inaczej ominie.

Tutaj miałbym prośbę. Czy ktoś ma sprawdzone otwory pod pompę Jebao DCT 3000 ? Ewentualnie ktoś podjąłby się nowego projektu ?

Opublikowano

Enta z kolei wersja kaseciaka miała ruchomą przegrodę, za pomocą której można regulować otwór ssący. Jeśli chcesz robić nowy kaseciak to warto coś takiego zastosować. U mnie sprawdzone w boju.

Opublikowano

Właśnie ja mam turbo kaseciaka i jak już to chciałbym wykorzystać gąbkę tą co mam żeby nie ponosić dodatkowych kosztów ani biologi nie zachwiać. Byłbyś chętny pomoc w projekcie  ?

Opublikowano

A jakie masz teraz otwory? Na boku czy też w dnie? Na początek weź kawałek folii i zasłoń część z nich, dojdziesz jaka wielkość otworów będzie dobra w Twoim przypadku. Następnie weź kawałek pcv i od środka zaklej zbędne dziury. Po co zaraz robić nowy kaseciak?

Wysłane z telefonu

Opublikowano

Z przodu kasety 5 otworów o wielkości od 0.6-0.8mm szerokości i 5 cm wysokości. Przechodzą w dno od 0.6-0.8 mm i 1 cm wysokości. Jak dobrze liczę wychodzi mi 20cm3