Skocz do zawartości

Demasoni z jakimi rybkami?

Jarocool

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Nazywam się Jarek i jestem nowym czlonkiem forum...

Posiadam w chwili obecnej akwarium 100 litrow, od jakiegos roku, ale ostatnio jakies trzy miesiace temu moj brat zarazil mnie pasja do pyszczakow (on posiada Saulosi). Podjalem się przebranzowienia wlasnego, zakupilem piasek, wapien filipinski i odpalilem. Duzo czytalem na temat pyszczakow i tak wiem ze moj zbiornik jest za maly ale mimo wszystko sprobowalem... wybralem sobie demonki iiiiiiii hmmmmm po trzech tygodniach z osmiu rybek zostaly mi dwie... dla mnie dramat :/ wiem ze odpiszecie ze za male akwa posiadam, zaznaczam ze wiem ale budowalem je od podstaw sam - doslownie... szyby low iron 10mm zakupilem i sam pokleilem, szafke pocialem z plyt MDF i pomalowalem w polysku, dlatego mam do tego sentyment - mase energii w to wlozylem...

Ale teraz postanowilem zrobic drugie, tym razem dwa razy wieksze 150x40x50... ponownie szyby low iron 10mm... zakupilem 35kg wapnia filipinskiego itd. W przyszlym tygodniu odpale je a za jakies dwa chce jechac kupić rybki.... nadal chce miec demonki pomimo temperamentu i nieobliczalnosci - pytanie jest nastepujace jakie inne rybki do nich sugerujecie?????????? Prosze doradźcie....

Chcialem Acei ale mega podoba mi się Afra Jalo - samiec jest kozacki

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Wiec sklad moj bedzie:
Denasoni wraz z Interruptus :)

W przyszlym tygodniu jade zakupic te rybki, ponizej wysylam link do handlarza pyszczakami, podane sa tam jakie gatunki posiada. Moze widzicie cos ciekawego w spisie co lepiej by pasowalo do Demonek?

http://www.aquarist-classifieds.co.uk/php/detail100_390765.php

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Witaj! 

Gatunek z żółtym akcentem z tej listy, który pasuje z dietą i będzie odpowiedni do tej wielkości zbiornika:

-Metriaclima elongatus Chewere (jak przedmówca wyżej zasugerował) 

-Melanochromis auratus

-Metriaclima zebra gold Kawanga 

-Metriaclima msobo Magunga

- Pseudotropheus johanni (na liście widnieje jako Melanochromis johanni) 

-Metriaclima elongatus Chailosi (na liście jako Pseudotropheus) 

-Metriaclima membe deep 

-Labeotropheus trewavasae chilumba 

Jest jeszcze flavus, ale osobiście nie jestem pewny, czy ta ryba może być gdziekolwiek dobrej jakości. 

Przejrzyj je sobie, poczytaj i przemyśl, który najbardziej będzie ci pasować.