Skocz do zawartości

Akwa 220x75x80 czy 280x75x55h(Dylemat)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy musisz mieć pokrywę? Może daj na wierzch szyby nakrywowe (lub inny materiał)? Zawsze to dodatkowe kilka centymetrów w wysokości akwarium...

U siebie mam o bodajże 3 cm obniżone wzmocnienia boczne, żeby belka oświetleniowa weszła pod szyby. One zaś leżą na takich blaszkach do szyb nakrywowych.

Jeśli drażni Cię widok wzmocnień i tafli wody to zawsze możesz to czymś zakleić.

Odnośnie wysokości - u mnie szafka i akwarium maja razem 105 cm wysokość, tv jest na ok. 115 cm i mogę powiedzieć, że nie jest za wysoko. a8127b9fd68c744bf8411de563f7ed47.jpg

Wysłane z telefonu

Opublikowano
7 godzin temu, spiochu napisał:

Jeśli drażni Cię widok wzmocnień i tafli wody to zawsze możesz to czymś zakleić.

Odnośnie wysokości - u mnie szafka i akwarium maja razem 105 cm wysokość, tv jest na ok. 115 cm i mogę powiedzieć, że nie jest za wysoko.

Moja kobiete bedzie draznil widok szyby od gory ;D już ma wymyslony bialy polysk, jakie wymiary akwarium? I filtracja?

Opublikowano
10 minut temu, Adamsdz napisał:

Moja kobiete bedzie draznil widok szyby od gory ;D już ma wymyslony bialy polysk,

to zrób lakobel sam.

szyba + spirytus etylowy do odtłuszczenia i nabrania odwagi + szprej :)biały w połysku  dwie warstwy z odstępem 10 minut.

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, deccorativo napisał:

to zrób lakobel sam

Nawet dobre rozwiazanie, wczesniej myslalem o calej pokrywie z lacobelu ale kolega szklarz mi powiedzial, ze czysty bialy polysk robia na szkle ow, na float podobno nie jest taki ladny

Edytowane przez Adamsdz
Opublikowano

Albo naklej białą naklejkę w połysku ;)

U nie 200x50x55h, kaseciak. I jak już nie raz pisałem - gdybym teraz miał możliwość to zdecydował bym się na gąbkę (plus ewentualnie ceramikę) w kasecie plus pompa CO na zewnątrz. Jedyne co mnie teraz powstrzymuje to fakt, że rurki musiały by wystawać ponad akwa. Dlatego jedzie do mnie z Chin pompa 3600l/h bo sam aquael 2000l/h średnio daje radę w kasecie. Za mały zasys jest jak dla mnie.

Wysłane z telefonu

Opublikowano
W dniu 12-12-2017 o 22:48, Adamsdz napisał:

O to chodzi ;) umowie się na wplate zaliczki i wtedy wszystko wybadam, wiadomo, ze pierw trzeba wybadac, pozniej placic

Tutaj  projekt tego pana. Wiatraki nie moga wyjsc z podziwu jak pieknie i fachowo projekt zrobiony.

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, cyganeczka napisał:

Obudowa tragedia emoji26.png

To akurat jest kwestia gustu. Chodzi bardziej o jakosc klejenia. Tu znalazlem jeszcze jedno wykonanie zbiornika z OW z tego roku bo poprzedni byl z 2015. Tu widac jak by detale się poprawily - trudno dokladnie powiedziec bo zdjecie z dosc dalekiej odleglosci zrobione. Moze jakies fachowiec się na te tematy wypowiedziec, np @przemek wieczorek

Chociaz jak tak się przygladam to jednak widac jak ten kit się krzywo ponakladany i nie posciagany.

Edytowane przez mlody.czub
Opublikowano
To akurat jest kwestia gustu. Chodzi bardziej o jakosc klejenia. [mention=1876]przemek wieczorek[/mention]

Tak. Wiem,ze na to się patrzy,ale jako kobieta widzę najpierw estetykę wykonania

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Opublikowano

No jakość klejenia imho pozostawia sporo do życzenia... Przemek się męczy, specjalne stoły ma a tu proszę, 6 kawałków drewna i jedziemy. Ech... :)

Wysłane z telefonu