Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy zbiornik 150x50x60 powinien mieć wzmocnienie spinające przednią i tylną szybę.  Tylnie wzmocnienie mi pękło w 2 miejscach , wodę już wylewam ale co dalej ?

Opublikowano

Czy powinno mieć wzmocnienie spinające zależy od grubości szkła z którego akwarium jest zbudowane. 

Tak czy siak, pęknięte wzmocnienie możesz reklamować u sprzedawcy akwarium. Miałeś farta, że główna szyba akwariowa nie strzeliła.

Opublikowano

Decco zaskoczę cię.  Erybka. 

Szyba ma 10mm. A mogę w miejscach tych pęknięć sam wkleić takie wzmocnienia uprzednio wylewajac wodę? 

Opublikowano
28 minut temu, Jakubczyk napisał:

Decco zaskoczę cię.  Erybka. 

Szyba ma 10mm. A mogę w miejscach tych pęknięć sam wkleić takie wzmocnienia uprzednio wylewajac wodę? 

Jeśli dasz radę to możesz. Jeśli masz akwa na gwarancji to niestety, ale nie kombinuj, tylko reklamuj.

Mi, erybka projektując akwarium 180x75x50 gdzie 50 to wyskość, szkło 15mm też zaproponowała wzmocnienia dookoła zbiornika. Ze spinki pośrodku zrezygnowali na wyraźną, moją prośbę, ale mieli wiele wątpliwości. Sam się zastanawiam jak to jest z tymi wzmocnieniami...

Opublikowano
15 godzin temu, hagrzesiek napisał:

Mi, erybka projektując akwarium 180x75x50 gdzie 50 to wyskość, szkło 15mm też zaproponowała wzmocnienia dookoła zbiornika. Ze spinki pośrodku zrezygnowali na wyraźną, moją prośbę, ale mieli wiele wątpliwości. Sam się zastanawiam jak to jest z tymi wzmocnieniami...

To zmienili podejście bo kiedyś projektowali na grubszym szkle, ale bez wzmocnień :P dopiero na prośbę je wstawiali, aczkolwiek u Ciebie 15mm szyby przy takim akwarium to chyba spora przesada...

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.