Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Naprawdę świetnie prezentuje się Twój zbiornik. Moje gratulacje 
Aż nabrałam chęci na małe zmiany w postaci dorzucenia do siebie trochę większej ilości kamienia 
Dziękuję :)
Obecnie zaczynają pojawiać się pierwsze glony i pomału zbiornik zyskuje na "naturalności".
luck83 nadwyżkę Msobo chętnie odkupię bo mam dorosłe układ 1+1 jak coś na PW pisz:-) akwa masz pięknie zaaranżowane.
Jak tylko bardziej się wybarwią, na pewno dam znać :)
Na ten moment 5-6 Msobo dostało niebieskich barw na pletwach grzbietowych, przybrudzony żółty tułów i ciemniejsze płetwy brzuszne. Ale to dopiero początek drogi :)
  • Lubię to 1
Opublikowano (edytowane)
W dniu 10.12.2017 o 16:23, przemo-h napisał:

Nawet na okrzemki się nie zapowiada

Oj zapowiada, a w zasadzie już się zapowiedziało .. :) - mała aktualizacja poniżej. 

DSC_0083.thumb.JPG.1c285a10f26073431ddc42cd9a0672ff.JPG

20171216_082909.thumb.jpg.4af9bbfd283219c36a3efa686ea14699.jpg

20171216_082924.thumb.jpg.05d479c65d383d8ac94cc8a7ee0fec5a.jpg

Przez chwilę wahałem się, czy nie wrzucić kilka helmetów, ale koniec końców uznałem, że podobają mi się te skałki serpentynitu posypane glonem.

A i ryby zaczynają się już tym interesować i coraz chętniej skubią,  w efekcie czego, całość zyskała na naturalności :)

Edytowane przez luck83
  • Lubię to 3
Opublikowano
24 minuty temu, luck83 napisał:

Przez chwilę wahałem się, czy nie wrzucić kilka helmetów, ale koniec końców uznałem, że podobają mi się te skałki serpentynitu posypane glonem.

A i ryby zaczynają się już tym interesować i coraz chętniej skubią,  w efekcie czego, całość zyskała na naturalności :)

I chwała Ci za to ! Fajnie to wygląda nawet z okrzemkiem.

Nie ma to jak widok skubiących skałki mbuniaków :)

• Lubię to 1
Opublikowano
Teraz, Kubeq napisał:

Nie ma to jak widok skubiących skałki mbuniaków :)

W rzeczy samej :)

A przy okazji, jak Twoje Msobo od p. Jacka? Wybarwiają się? Rosną? Czy tak jak moje, na zasadzie: "chcemy, ale nie musimy" ? :)

Opublikowano (edytowane)

Coś tam rosną, jedne szybciej inne wolniej.

Na chwile obecną wydaje mi się że mam przynajmniej dwa samczyki, powoli się sprawdzają siłowo.

Jeśli o wybarwienie chodzi, to na razie lekko niebieskie robią się im płetwy grzbietowe i lekko się pobrudziły.

Edytowane przez Kubeq
Opublikowano
Godzinę temu, luck83 napisał:

Nawet nie myśl o Helmetach :) 

U mnie jest aktualnie tak samo jeśli chodzi o okrzemki na kamieniach a dzisiaj rano zauważyłem pojedyńcze placki glonu zielonego na kilku kamieniach...

Ryby bardzo chętnie je skubią tak jak okrzemka :) 

• Lubię to 1
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

Ze względu na pewne uszkodzenia mechaniczne oraz nieuważne zarysowanie jednej ścianki akwarium, muszę wymienić szkło. Nie mam możliwości dłuższego i szerszego baniaka, niż 120x40cm, ale czy zamiast wysokości 50cm (taką mam obecnie) jest sens brać wysokość 60cm?