Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

bedzie dobry - daj do 2 kosza od góry luzem wsypane do tego koszyka  3-4mlTMBT/l wody netto

i czekasz miesiąc bez przebierania nóżkami

Edytowane przez deccorativo
Opublikowano

Czlowiek w pracy siedzi a ci posta zamykaja ale ok (chodzi o inny temat.)

Ale fajnie dzieki bede patrzyl na ten polimer - czyli na 1000litro wystarczy 4litry polimery. git fajnie. dzieki za odpowiedz. Ale z nim to raczej roslinki nie beda dobrze rosly?

Opublikowano
4 godziny temu, klubmarek napisał:

kryptokoryny gluwnie I nuzance - moze lotos tez wytrzyma. Na dnie bedzie ziemia ogrodowa.

Bardzo słaby ten pomysł z ziemią.  Przy ziemi ogrodowej musisz posadzić zielska na przynajmniej 80% powierzchni dna.  Zacznie Ci ta ziemia gnić.

Pomijając fakt, iż ryby Ci takie dołki pokopią, że wszystko będzie fruwać w wodzie i nabawisz się mocnych glonow. Nie rób tego

Opublikowano
28 minut temu, MatiK napisał:

A z biopolimerem rośliny raczej nie urosną, niweluje on NO3 więc rośliny nie mają z czego korzystać do wzrostu.

Etam nie urosną.:D 

Tu masz moje Malawi zostawione losowi  70km od domu w firmie . Tam siedzi blok z Purolite A520E oraz litr biopolimeru TMBT wszystko w kaseciaku i pompa AqC2000.

Ale pomysł z ziemią ogrodową jak pisze Wolfik jest zły.

Resized_20171013_120843_405.thumb.jpeg.8a0f39b1ca18a5ab6c317937fa473cd8.jpeg

Anubias nie przeżył ale nurzańce mają się świetnie a siedzą tylko w piasku.

Sorki za odbicia w szkle które psują ogląd ale tak mam .

Sam robię powoli jak żółw ociężale Roślinne Malawi 1400l i jako podkładkę pod kamienie zamiast pcv 3mm dam

W białych 3 workach z agrowłókniny na 1cm grubości substraty a nie ziemię ogrodową ( wiem że drożej) ale na pewno takie co nie zmieniają pH, KH, GH   np JBL Manado z Florapol  i Aqua Basis . Wiem też że lepiej by było nie 1cm a  10cm ale coś za coś.

A na to 4-5cm piasku i korzonki w nacięciu worka wsadzone w ten substrat.

Nawet jak ryby odkopią nie powinno wszystko fruwać po baniaku.

Do tego musi być światło roślinne a nie mrok Malawi czyli co najmniej 0,2W/l  mocy LED White Full Sectrum dla roślin albo RGB .