Redboxsoccer Opublikowano 29 Listopada 2017 #1 Opublikowano 29 Listopada 2017 Witam Mam dość nietypową prośbę o pomoc przy ułożeniu diety dla takiej licznej obsady: red red yellow mphanga hongi pelvic socolofi socolofi albinosi sprenger rdzawy saulosi maingano acei Dotychczas był tropical flakes, trafiła się puszka OSI spiruline flakes, i 2x w tygodniu oczlik zalewany i odcedzany dwa razy wrzątkiem. Co proponujecie?
Mortis Opublikowano 30 Listopada 2017 #2 Opublikowano 30 Listopada 2017 Ja bym zaczął od podziału na ryby roślinożerne i mięsożerne. Ciężko coś do takiego mixa doradzić. 1
Redboxsoccer Opublikowano 30 Listopada 2017 Autor #3 Opublikowano 30 Listopada 2017 Nie chce redukować obsady najwyżej z czasem zrobi to selekcja naturalna. Chciałbym dobrać pokarm do aktualnego stanu coś pomiędzy wszystkimi gatunkami
Bezprym Opublikowano 30 Listopada 2017 #4 Opublikowano 30 Listopada 2017 Jak dla mnie to żywieniowo yellow tu nie pasuje. Jak poskąpisz mu międa, to słabo ci się będzie rozwijał, jak przywalisz mięchem to innym rybom może zaszkodzić. Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka
Redboxsoccer Opublikowano 30 Listopada 2017 Autor #5 Opublikowano 30 Listopada 2017 Hmm, a co kolego Bezprym proponujesz? W jakie pokarmy, jakiej ilości się zaopatrzyć? Yellow aktualnie w zbiorniku jest jednym z większych razem z socolofi, a oczlika podawałem tylko 1x w tygodniu ostatnio tylko zwiększyłem częstotliwość do 2x, ale z tego co się naczytałem odstawiam go i więcej nie kupuję - chce zaopatrzyć się w karme premium tylko nie bardzo wiem co w tym ciężkim przypadku byłoby najlepsze.
Bezprym Opublikowano 30 Listopada 2017 #6 Opublikowano 30 Listopada 2017 Z yellow ciężko będzie, mi na diecie 60/40 na rzecz mięsa słabo rósł. U ciebie to bym widział dietę 60/40 na rzecz roślin. Tutaj masz fajny artykuł o pokarmach premium, wybierz coś. http://www.klub-malawi.pl/serwis/artykuly-klubowiczow/o-pielegnacji-pyszczakow-i-nie-tylko/412-pokarmy-dla-pielegnic-osi-wyzsza-polka-dla-kazdego.html Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka
Redboxsoccer Opublikowano 30 Listopada 2017 Autor #7 Opublikowano 30 Listopada 2017 (edytowane) TROPICAL SPIRULINA SUPER FORTE 36% lub O.S.I. HS Aqua Spirulina Flakes O.S.I. SPIRULINA PELLETS SMALL granulat lub HIKARI Cichlid Excel mini O.S.I. Vivid Color TROPICAL D-ALLIO Coś takiego wyczytałem, jakieś zamienniki? Edytowane 30 Listopada 2017 przez Redboxsoccer
Bezprym Opublikowano 1 Grudnia 2017 #8 Opublikowano 1 Grudnia 2017 Dorzuć Naturefood premium cichlid i wymień jedną spirulinę na Omega One Veggie flakes. Dokupiłbym jescze OSI Prostar Maintenance. Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi