deccorativo Opublikowano 28 Stycznia 2018 #11 Opublikowano 28 Stycznia 2018 15 minut temu, jarek1969 napisał: Słuchajcie. Znajomy przyniósł mi spirulinę, którą karmił ryby 6-8 lat temu. Czy taki pokarm w ogóle nadaje się jeszcze do podawania go rybom? Płatki wyglądają ok ale co z tym terminem? Tak jak piszą koledzy - w żadnym wypadku . No i po co ryzykować jak masz za 25 zł cały 1 litr najlepszej na świecie spiruliny bo ta OSI ale HSI już nie jest najlepszą . Tak wygląda ta najlepsza - wszystko w wielkich płatkach zero pyłu pokruszonego i stale świeża odważana z dużych opakowań 10 litrów.. https://www.akwarystyczny24.pl/ocean-nutrition-spirulina-flakes-1l-156g-wysokiej-jakosci-spirulina-dla-ryb-akwariowych-stymulujaca-kolory-zdrowie-i-wzrost-p-2435.html Tylko tą spiruliną przez 3 lata karmiłem tropheusy a to delikatne roślinożercy i nie znam lepszej.
jarek1969 Opublikowano 28 Stycznia 2018 Autor #12 Opublikowano 28 Stycznia 2018 Ok Koledzy. Potraktuję to zdarzenie jako wujek dobra rada. Pewnie chciał dobrze ale jakoś do mnie to nie przemawiało. Dlatego zapytałem. A swoją drogą to zastanawiam się po co trzymał ten pokarm tak długo skoro już nie hoduje pyszczaków?
egon44 Opublikowano 28 Stycznia 2018 #13 Opublikowano 28 Stycznia 2018 23 minuty temu, jarek1969 napisał: Słuchajcie. Znajomy przyniósł mi spirulinę, którą karmił ryby 6-8 lat temu. Czy taki pokarm w ogóle nadaje się jeszcze do podawania go rybom? Płatki wyglądają ok ale co z tym terminem? Również podpisuję się pod postami kolegów. Nie ryzykuj Jarku. Zakup sobie choćby tą spirulinę którą zasugerował Henryk...
MatiK Opublikowano 28 Stycznia 2018 #14 Opublikowano 28 Stycznia 2018 (edytowane) 2 minuty temu, jarek1969 napisał: A swoją drogą to zastanawiam się po co trzymał ten pokarm tak długo skoro już nie hoduje pyszczaków? To pytanie kieruj już tylko do swojego znajomego Edytowane 28 Stycznia 2018 przez MatiK
jarek1969 Opublikowano 28 Stycznia 2018 Autor #15 Opublikowano 28 Stycznia 2018 2 minuty temu, egon44 napisał: Nie ryzykuj Jarku. Zakup sobie choćby tą spirulinę którą zasugerował Henryk... Andrzeju. Korespondując z Panią Moniką Wisz z firmy Tan-Mal otrzymałem od niej darmowe próbki pokarmów OSI. Kupując u niej ryby zamierzam również zakupić te pokarmy. Tak że bez obaw. Koledze jakoś wytłumaczę, że to co przyniósł spożytkowałem w inny sposób Dzięk Koledzy za Waszą czujność
Mortis Opublikowano 28 Stycznia 2018 #16 Opublikowano 28 Stycznia 2018 Tylko zauważ ten HS a dawniej OSI jest strasznie drobny. Wsypując taką drobnicę strasznie będzie Ci pyliło w zbiorniku. Sporo jest opinii na ten temat.
MatiK Opublikowano 29 Stycznia 2018 #17 Opublikowano 29 Stycznia 2018 Dyskusję na temat klasy pokarmów O.S.I. i tego, czy się popsuły, czy nie, wydzieliłem:
Rekomendowane odpowiedzi