Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
15 minut temu, jarek1969 napisał:

Słuchajcie.

Znajomy przyniósł mi spirulinę, którą karmił ryby 6-8 lat temu. Czy taki pokarm w ogóle nadaje się jeszcze do podawania go rybom? Płatki wyglądają ok ale co z tym terminem?

Tak jak piszą koledzy - w żadnym wypadku .

No i po co ryzykować  jak masz za 25 zł cały 1 litr najlepszej na świecie spiruliny bo ta OSI  ale HSI już nie jest najlepszą .

Tak wygląda  ta najlepsza -  wszystko w wielkich płatkach  zero pyłu pokruszonego i stale świeża odważana z dużych opakowań 10 litrów..

SpirulinaOcean.jpg.83d06971281ad6cbf75adc9fd37e7003.jpg

https://www.akwarystyczny24.pl/ocean-nutrition-spirulina-flakes-1l-156g-wysokiej-jakosci-spirulina-dla-ryb-akwariowych-stymulujaca-kolory-zdrowie-i-wzrost-p-2435.html

Tylko tą spiruliną  przez 3 lata karmiłem tropheusy a to  delikatne roślinożercy i nie znam lepszej.

Opublikowano

Ok Koledzy.

Potraktuję to zdarzenie jako wujek dobra rada. Pewnie chciał dobrze ale jakoś do mnie to nie przemawiało. Dlatego zapytałem.       A swoją drogą to zastanawiam się po co trzymał ten pokarm tak długo skoro już nie hoduje pyszczaków?

Opublikowano
23 minuty temu, jarek1969 napisał:

Słuchajcie.

Znajomy przyniósł mi spirulinę, którą karmił ryby 6-8 lat temu. Czy taki pokarm w ogóle nadaje się jeszcze do podawania go rybom? Płatki wyglądają ok ale co z tym terminem?

Również podpisuję się pod postami kolegów.

Nie ryzykuj Jarku.

Zakup sobie choćby tą spirulinę którą zasugerował Henryk...

Opublikowano (edytowane)

2 minuty temu, jarek1969 napisał:

A swoją drogą to zastanawiam się po co trzymał ten pokarm tak długo skoro już nie hoduje pyszczaków?

To pytanie kieruj już tylko do swojego znajomego ;) 

Edytowane przez MatiK
Opublikowano
2 minuty temu, egon44 napisał:

Nie ryzykuj Jarku.

Zakup sobie choćby tą spirulinę którą zasugerował Henryk...

Andrzeju. Korespondując z Panią Moniką Wisz z firmy Tan-Mal otrzymałem od niej darmowe próbki pokarmów OSI. Kupując u niej ryby zamierzam również zakupić te pokarmy. Tak że bez obaw. Koledze jakoś wytłumaczę, że to co przyniósł spożytkowałem w inny sposób ;)

Dzięk Koledzy za Waszą czujność :D