Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich 

zakupiłem nowa grzałkę 250w Eheim jager i mam problem z jej kalibracja .

Aktualnie sprawa wyglada tak ze utrzymuje mi temp około 28 stopnie a ustawiona jest na 19. Czerwony wskaźnik już wcześniej przestawiłem na maks ile mogłem ... ponieważ po nocy temp w baniaku miala około 32 stopnie gdzie ustawione miałem chyba 23... 

jak mogę ja odpowiednio skalibrować ? 

• 1 rok później...
Opublikowano (edytowane)

witam. Mam podobny problem. I pomimo iz robilem jak wyzej grzalka grzala na 28. Teraz mam ustawione jak na zdjeciu i grzeje na 25. Chcialbym aby grzalo 25 i wskaznik tez pokazywal 25 aby w przyszlosci modz latwo zmieniac temperature i widziec na ile zmieniam. Mtslalem ze grzalka wlaczam ustawiam co chcem i grzeje a tu wieksza filozowia i jakies kalibracje. Dodam ze czerwony wskaznik ma jakis tam zakres do przekrecania. Poza tym jak ustawiony powien byc niebieskie pokretlo by ustaeic czerwony wskaznik? Osobiscie moze firma ok, ale pomysl z kalibrowaniem chyba nie koniecznie trafiony. Jesli ktos ma checi pomocy i opisania krok po kroku to bede bardzo wdzieczny. Pozdrawiam.

20190710_145311.jpg

Edytowane przez andre561
Opublikowano

Osobiscie moze firma ok, ale pomysl z kalibrowaniem chyba nie koniecznie trafiony.

Kalibrowanie jest jak najbardziej zasadne i wskazane, ponieważ grzałka, na tym samym ustawieniu, inaczej będzie grzała w 100L, a inaczej w 400L i po to właśnie się to robi. Poza tym grzałka przeznaczona jest do akwariów 400 - 600L.

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

• Haha 1
Opublikowano

Zasadne czy nie w to już nie wnikam. Grzalka ma za zadanie grzac do odpowiedniej temperatury i ja utrzymywac. W zaleznosci od litrazu grzeje albo dluzej albo krocej i w odpowiednim czasie się zalaczac. I po to sa wieksze i mniejsze.

Jednakze nie to bylo moim zapytaniem i problemem.

W dalszym ciagu oczekuje na pomoc w pytaniu jak ja krok po kroku skalibrowac, gdyz ni jak mi to nie wychodzi.

Opublikowano (edytowane)

Lub wpisz po prostu na youtube: "eheim jager kalibracja" i masz tam kilka filmów. 

A może termometr masz niedokładny? 

Edytowane przez bobasxx
  • 3 lata później...