Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, dzis przyszedl do mnie Fluval 205 :D i po rozpakowaniu i oględzinach spostrzegłem problem:D otóż: kubełki Fluvala maja takie "rynienki" do montowania rur w akwarium(na kancie szyby) i gdy mamy tlo strukturalne to nie bardzo mozna zalozyc te rynienki. Rur tez nie mozna za bardzo inaczje poprowadzic bo w pokrywie Wromak-u sa otwory akurat na tylna sciane akwarium. Czy ktos z użytkowników Fluvali i tła strukturalnego spotkał sie z takim problemem? Jeżeli tak to jak to rozwiązaliście? :shock:

Opublikowano
Witam, dzis przyszedl do mnie Fluval 205 :D i po rozpakowaniu i oględzinach spostrzegłem problem:D otóż: kubełki Fluvala maja takie "rynienki" do montowania rur w akwarium(na kancie szyby) i gdy mamy tlo strukturalne to nie bardzo mozna zalozyc te rynienki. Rur tez nie mozna za bardzo inaczje poprowadzic bo w pokrywie Wromak-u sa otwory akurat na tylna sciane akwarium. Czy ktos z użytkowników Fluvali i tła strukturalnego spotkał sie z takim problemem? Jeżeli tak to jak to rozwiązaliście? :shock:

można dać dwie rynienki w odstępach od siebie lub wspomóc mocowanie przyssawkami, np. na zewnątrz zbiornika

cięzko będzie jednak je poprowadzić bez wycięcia odpowiednich otworów w pokrywie, bo standardowe pokrywy raczej nie są przystosowane do wyprowadzania węży z filtrów kubełkowych

• 3 lata później...
Opublikowano

No niestety. Miałem to samo i bez noża do tapet się nie obyło. Zamontowałem jednak przyssawki na bocznej szybie i tam też wyciąłem otwory. Szkoda, że producenci pokryw nie biorą takich rzeczy pod uwagę.