Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Malo nie malo tego miejsca. Czasami zeby zrobic dobra kotlownie mam nie wiele wiecej miejsca i daje rade. Jutro lece do hurtowni i kupuje wszystkie ksztaltki i weze potrzebne do filtra. W sobote wieczorem powinno już wszystko hulac jak ta lala. Wielki szacun za wiedze jaka dysponujecie . Jak potrzeba wiedzy w budowlance chetnie tez pomoge.

Edytowane przez pavlofico
Opublikowano

Odradzal bym montowanie pompy przed mechanikami.  Zawsze jest szansa ze jakis piach się dostanie i nie wiadomo jak wirnik na to zareaguje. Jezeli nie zdlawisz dolotu na mechanikach nie zauwazysz roznicy. Niby pompa co lepiej tloczy niz zasysa (tak mowia ale w sumie sam nie testowalem) ale przeplyw masz i tak ograniczony przekrojem rury. Daj trzy mechaniki i pompe za nimi. Zapewni Ci to male opory nawet przy zabrudzonych filtrach bo przeplyw wody rozlozy się na trzy korpusy a nie dwa. 

Opublikowano
W dniu 24.11.2017 o 08:58, mlody.czub napisał:

Odradzal bym montowanie pompy przed mechanikami.  Zawsze jest szansa ze jakis piach się dostanie i nie wiadomo jak wirnik na to zareaguje. Jezeli nie zdlawisz dolotu na mechanikach nie zauwazysz roznicy. Niby pompa co lepiej tloczy niz zasysa (tak mowia ale w sumie sam nie testowalem) ale przeplyw masz i tak ograniczony przekrojem rury. Daj trzy mechaniki i pompe za nimi. Zapewni Ci to male opory nawet przy zabrudzonych filtrach bo przeplyw wody rozlozy się na trzy korpusy a nie dwa. 

Wiem o czym mowisz ale uwiez mi ze nie mam miejsca. 

Może nie piękne ale spełnia swoje zadanie. Wielkie podziękowania dla wszystkich w szczególności@deccorativo. Wszystko działa . Pompa ustawiona na 1 bo wir robi jak ...... 3f58479aeb74207eb283658cf3dbf102.jpga675b0df4805669b894ad1e352798f37.jpg3be7a14cf86f3af4eea495ceffe5ad85.jpg

Wysłane z mojego Redmi 4 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Nareszcie doszło. Teraz jakoś umieścić w korpusie.890d519f45037534ec506004c38a38b4.jpg

Jeden z maingano kopie dołek. Ma się rozumieć że może coś być?e26fa4b0126e4e4d43614b9c1072f5d3.jpg