Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, Zygi napisał:

Gdybyś doczytał temat od początku(a nie jest długi) to byś już wiedział o czym jest mowa.

Czytanie po łebkach ostatnie wpisy i komentowanie nie wiedząc czego nie przynosi do tematu żadnych wartości.

Zaskoczę Cię, bo przeczytałem caluśki temat, stąd mój post i przekonanie, że to może być wina testów. No ale zobaczymy jak zmierzysz salifertem

Opublikowano (edytowane)
35 minut temu, Deadi napisał:

Zaskoczę Cię, bo przeczytałem caluśki temat, stąd mój post i przekonanie, że to może być wina testów. No ale zobaczymy jak zmierzysz salifertem

Post nr 5# i 7#

Czytaj ze zrozumieniem.

Koniec OT sory.

Edytowane przez Zygi
Opublikowano

A co według Was są te pęcherze w warstwie piachu?

Grubość piachu 5cm a pierwsze pęcherze widoczne od 2-ch cm od powierzchni piachu.

U mnie ryby kopią w jednym miejscu, mają tam dołek do składania ikry.  Nawet jak czasami coś zmienię w "konfiguracji" terenu to i tak przekopią do poprzedniego ukształtowania.

Denitryfikacja w warunkach nisko-tlenowych tak jak opisano w artykule  "DSB ..." jest możliwa.

20171204_171625.jpg

Opublikowano

Witam Was. Tak na marginesie to mialem kiedyś podobną sytuacje co kolega z NO3. Miałem podobne tło strukturalne i za nim pojawily się bakterie ktore rozkładaly no3 im smierdziało jak gnojówka. Pozdrawiam

Opublikowano
W dniu 4.12.2017 o 10:39, deccorativo napisał:

Najpierw @Zygi musisz się upewnić że nie masz walniętego testu NO3 JBLa bo takie stałe 10ppm malejące do 0 miał nasz kolega @grabiec  też myślał że ma perpetum mobile na NO3 do czasu jak kupił nowy test i się okazało że NO3 właśnie przekroczyło mu 100ppm .

Jak nowy test np Salifert NO3 potwierdzi że masz stałe NO3 <0,5ppm to wtedy uwierzę w denitryfikację u ciebie.

W dniu 4.12.2017 o 15:15, deccorativo napisał:

Niestety tylko zagmatwałeś ;)- złoże DSB  też ma pewne wymagania która absolutnie u kolegi nie występują i nie mogą wystąpić.

PC070001.thumb.JPG.d60e8a30bbe9e2cf1a8fdbe01d4df917.JPG

PC070007.thumb.JPG.04e386e8ee45988ecf6c9af6f4b9bae2.JPG

PC070013.thumb.JPG.5d77a3989757fa10144f05f37ffae72c.JPG

PC070015.thumb.JPG.2f1bc259883d133772a9d472a10df276.JPG

A teraz sami oceńcie...