Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Planuję zrobić narurowca do nowego zbiornika. Powiedzcie mi czy jeden wystarczy, czy lepiej 2 zrobić. 

Pompa jaką będę dawał to Grundfos Alpha 2.

Jakie korpusy narurowe dawać droższe, czy tańsze? Spotkałem na internecie za 10 zł jak i 40zł.

Na jakich rurch zrobić 3/4, czy 1"

wzór narurowca:

Projekt narurowca3.png

Opublikowano

Obawiam się że to za słaba pompa na taki zbiornik. Ja dla bezpieczeństwa zrobił bym dwie nitki przy tej ilości wody. Zawsze to dwa zasysy i dwie pompy.

Opublikowano

27 minut temu, kwiq napisał:

Obawiam się że to za słaba pompa na taki zbiornik. Ja dla bezpieczeństwa zrobił bym dwie nitki przy tej ilości wody. Zawsze to dwa zasysy i dwie pompy.

Dwa zasysy i jeszcze jedna pompe wpiac w uklad, rownolegle. Biologie bym zrobil rowniez rownologle. 

Opublikowano
5 godzin temu, kwiq napisał:

Pewnie i zrobię 2 zestawy, nie będzie musiało chodzić na maxa.

5 godzin temu, mlody.czub napisał:

Dwa zasysy i jeszcze jedna pompe wpiac w uklad, rownolegle

Miał ktoś już tak robione? Chyba prościej będzie 2 osobne zrobić, bo ciekawe czy to nie wpłynie na pracę drugiej pompy?

Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, Ptoszek napisał:

Miał ktoś już tak robione? Chyba prościej będzie 2 osobne zrobić, bo ciekawe czy to nie wpłynie na pracę drugiej pompy?

Mial, a nawet ma. Nawet dodalem tez cos tam od siebie. O ile się nie myle kolega @aurban6ma takie rozwiazanie u siebie.

Edytowane przez mlody.czub
Opublikowano
14 minut temu, mlody.czub napisał:

Mial, a nawet ma. Nawet dodalem tez cos tam od siebie. O ile się nie myle kolega @aurban6ma takie rozwiazanie u siebie.

O to spoko, może do Niego napiszę jak by się tu nie wypowiedział żeby napisał co i jak.

5 minut temu, MatiK napisał:

Pytanie tylko po co poprawiać coś, co funkcjonuje idealnie? ;)

no niby, tak ale ;)