Dopasowanie włókniny do kształtu filtra
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
- Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Przez ziemniak · Opublikowano
Hodowla Pyszczaków LUK&RAF Częstochowa Hodowla Pyszczaków Brójce Krakowiak -
Przez hilux · Opublikowano
28C? O to, to. Poniosło mnie kiedyś z podmianą i temperatura na grzałce przepływowej spadła z 23C do 18C. Ryby się po prostu pochowały między kamieniami, gdzie przepływ jest mniejszy i poczekały aż temperatura wróci do normy. -
Przez hilux · Opublikowano
Tak na chłopski rozum to on zawsze będzie skakać, bo zasysa tyle samo z góry i z dołu. A wyregulować go nie masz jak. Odeślij jeśli jeszcze możesz, nietrafiony zakup. -
Przez TOMEKSIEDLCE · Opublikowano
Jak dobrze zrozumiałem twój tekst do nie ten Biotop,zadaj pytanie z krewetkami na forum -
Przez Bastian · Opublikowano
U mnie podobnie temp.w zimie oscyluje w granicach 22-23 stopnie. To już drugi sezon kiedy że tak powiem sztucznie nie podnoszę temp. w zbiorniku Nie zauważyłem żadnych niepokojących objawów oprócz tego że są spokojniejsze. W zbiorniku pomiędzy tylną szybą a ścianą mam włożoną chyba wełnę mineralną lub coś podobnego. Kilka miesięcy temu robiłem pomiary zużycia prądu. -
Przez Bojar · Opublikowano
@Kenttaczdys ważne aby zmniejszać temperaturę powoli - proponuje o 1 stopień co 2-3 dni. Niech ryby mają się czas przyzwyczaić. Za akwarium możesz włożyć piankę jak również cieńki styropian. -
Przez Kenttaczdys · Opublikowano
Dziękuję za odpowiedzi, po zmniejszeniu temperatury na 26 grzałka włączyła się tylko kilkukrotnie, pomyślę nad pianką za akwarium a temperaturę stopniowo zbiję do 23. Tak jak pisaliście przed sezonem grzewczym stojąc przy akwarium było jak przy kominku, ładniejsza połówka zadowolona ja przy rachunku trochę mniej Grzałkę mimo wszystko zostawię gdyby trafił się jakiś wyjazd i przykręcanie grzejników -
Przez Mynio Akwa · Opublikowano
Witaj. Sam filtr Turbo 2000 bardzo podnosi temperaturę wody. Dlatego zrezygnowałbym na Twoim miejscu z grzałki całkowicie. U mnie również w mieszkaniu jest 21 stopni, a w zbiorniku około 25,5 stopni. A zbiornik mam dużo większy od Twojego. Pozdrawiam -
Przez Marek79999 · Opublikowano
Jaką hodowlę lub sklep Malawi polecacie. Jestem nowy i poszukuję aulonocar większych osobników w różnych barwach -
Przez Bojar · Opublikowano
U mnie cały okres poza latem 23 stopnie. Nic złego się nie dzieje. Wprost przeciwnie Dodatkowo jak @triamond napisał również zaobserwowałem, że ryby są mniej agresywne.
-
-
Tematy
-
Grafiki
Rekomendowane odpowiedzi