Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Mam pytanie.Mam zamiar wstawić do dolnej części mojego stelaża stalowego  na którym umieszczone  jest glowne akwarium małe akwarium dla młodych ryb. Jako podstawę blat z płyty wiórowej  2.8mm. Tylko że kiedy dostawiłem poziomicę po przekątnych żeby sprawdzić czy płyta jest równa to okazało się że na środku jest szczelina o wym.ok 1-2 mm.W zw. z tym mam pytanie kiedy dam na blat a pod akwarium styropian grubości 2 cm to zniweluje tą nierówność? Akwarium będzie miało wym.70*60*25cm.grubosc szyb 8 mm a dno 10mm.Z góry dziękuję za pomoc.

 

 

Opublikowano

Jak na środku może być szczelina? ?

Może Ci chodzi po prostu o różnice poziomów? Generalnie nie powinno niwelować się różnicy poziomów za pomocą podkładki po akwarium. 

Opublikowano

Przy wymiarach o których pisze autor postu nie miałbym obaw. Postawiłbym akwarium tylko na czymś łatwiej odkształcającym się niż styropian - np. mata akustyczna/karimata/...

Grube szkło, duża powierzchnia dna i mała wysokość, a za tym idzie mały nacisk punktowy. Według mnie spokojnie wytrzyma. 

Opublikowano

No może i mnie się dostanie :Dale tak jak ja to kumam to ty masz albo krzywą poziomnice ;)albo krzywą płytę wiórową 2,8mm ??? chyba 28mm???

Płyta wiórowa nawet 28mm będzie puchła od wody a tam na pewno coś kapnie  Znacznie lepsza i zawsze prosta jest sklejka wodoodporna 28mm.

Ja bym spróbował odwrócić płytę wtedy po przekątnej wyjdzie górka na środku i wystarczy na to pianka pod panel podłogowy - jak na to postawisz akwarium z wodą to płytę wyprostuje.:)

 

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.


×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.