Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie szukam odpowiednich rozwiazan do uwydatnienia niebieskiego koloru socolofi i samczykow msobo i zeby przy tym tez aldnie prezentowaly sie samiczki ;)

Jakie swietloweczki byscie polecili?? ze sklepu zoolight.pl bo szukalem trochu tych swietlowek ale malo tego strasznie :/

Opublikowano

Hmm osobiście na twoim miejscu wziąłbym Reef White i Sun glo. Pierwsza ładnie uwydatni niebieski i błękitny kolor a druga nada takiego naturalizmu i ocieplenia barw. Jedną i drugą widziałem w akwarium, niestety nie razem.

Opublikowano

Zapomnialem dodac ze to maja byc 39W i juz sie robi problem a dodam ze znalazlem jako takie pozycje w tym sklepie w miare duzy wybor swietlowek

Opublikowano

Dlaczego problem?

Nie ma z świetlówkami T5 39W problemu:)

Ja mam u siebie z przodu Sylvanię grolux , a z tyłu Philipsa 865 i ładnie wygląda:)

Opublikowano

Chodzilo mi o to ze maly wybor tych swietlowek :> na poczatek planuje zakupic

1.NARVA T5 BIOLIGHT 960 6000K

2.AQUAMEDIC REEF WHITE 10000 K

I teraz nie wiem ktora dac na przod a ktora na tyl :D

No chyba ze zrobie tak jak ladnie napisal Danielj i zakupie takie jak podal. Szukalem sun glo lecz nie znalazlem takich z 39w :/

Jednak zamowilem ta 1 wersje zobaczymy co z tego wyjdzie ;) jak sie nie spodoba to zawsze mozna dokupic inne :>

• 1 rok później...
Opublikowano
Chodzilo mi o to ze maly wybor tych swietlowek :> na poczatek planuje zakupic

1.NARVA T5 BIOLIGHT 960 6000K

2.AQUAMEDIC REEF WHITE 10000 K

I teraz nie wiem ktora dac na przod a ktora na tyl :D

No chyba ze zrobie tak jak ladnie napisal Danielj i zakupie takie jak podal. Szukalem sun glo lecz nie znalazlem takich z 39w :/

Jednak zamowilem ta 1 wersje zobaczymy co z tego wyjdzie ;) jak sie nie spodoba to zawsze mozna dokupic inne :>

kupiłem ten zestaw co napisałeś. IMHO fantastyczne światło dla Saulosi Coral.

Opublikowano

[quote name="doolgaczy dobrze Cię zrozumiałem, ze sugerujesz do akwa:

Przód: Aquamedic reef white 10 000 K

Tył: Aquamedic reef white 15 000 K?

mam własnie tą drugą i nie wiem co wstawić z przodu...

Doolga

[/quote]

No to masz czy nie masz bo się pogubiłem :lol:

Opublikowano

Temat praktycznie sprzed roku ale caly czas jade na tym zestawie i musze przyznac ze bardzo przyjemny :)

Tzn aquamedic reef white 10k -->przod

narva t5 biolight 960 6k --> tyl

Chodz cos ostatnio nachodzi mnie na to zeby narve dac do przodu a aquamedic'a do tylu i nie wiem czy to dobre rozwiazanie, jak uwazacie ?

Opublikowano

Zawsze mnie zastanawiało... że niby skąd ktoś ma wiedzieć jak ustawić konkretne świetlówki w jakimś zbiorniku..

Przecież to jest tak subiektywna różnica, że na prawdę nie ma zasady co gdzie ma być. Chyba najlepiej jak sobie przelożysz świetlówki, zostawisz na tydzień i zdecydujesz co Tobie bardziej odpowiadało.. Rozwalające są takie opinie, że X na przód a Y na tył.. bo ja tak mam i przeczytałem, ze tak jest najlepiej :lol: