Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dobra, to teraz ostatnie pytanie i może trochę offtop, ale nie chce zakładać nowego tematu. Skąd najlepiej zamawiać ryby ? I w jaki sposób są one dostarczane ? Czy może lepiej zamówić w sklepie lokalnym, czego w sumie nie chciał bym robić ponieważ jakość ryb które tam zamówiłem pozostawiala wiele do życzenia, więc kompletowanie mojej obsady polegało na zwiedzaniu różnych sklepów i liczeniu na szczęście że będzie to co chce .

Opublikowano

Sam sobie odpowiedziałeś, że zoologów należy unikać. Ryby możesz zamówić w tan-mal albo u malawiana. Przy bezpośrednich połączeniach są wysyłane za pomocą przesyłek konduktorskich.

• Dziękuję 1
Opublikowano
15 godzin temu, dartholo60 napisał:

Czyli na prawdę nie ma żadnej szansy żeby w takim akwarium hodować drapieżniki? Jeżeli nie , to co ciekawego polecacie do takiego akwarium?

Może jakieś Auloncary ?

Witaj

W grupie Mbuna znajdziesz Melanochromis chipokae i Melanochromis baliodigma 12 cm, mniejszy żywi się małymi rybami. Ryby które wymieniłeś wcześniej przekraczają 20 cm, słabo by wyglądały w Twoim akwarium. :)

Opublikowano (edytowane)

Moja propozycja jest taka; Labidochromis chisumulae chizumulu, Melanochromis simulans, Labidochromis sp."Mbamba Bay". Do tego możesz dołożyć ze dwa samce Sciaenochromis fryeri i będziesz miał drapieżniki, które wyłapią Ci narybek. W naturze tym się żywią.

Edytowane przez pozner
Opublikowano (edytowane)

Panowie... Chipokae, Fryeri (w dodatku przy pozostałej zaproponowanej obsadzie - ilość ryb)? Naprawdę? Mowa o zbiorniku 300 litrów...

Edytowane przez MatiK