Ptoszek Opublikowano 22 Października 2017 #1 Opublikowano 22 Października 2017 Witam. Dziś zauważyłem, że mój falownik Jebao RW-15 nie działa. Sterownik świeci, a falownik stoi w bezruchu. Miał z Was ktoś podobną sytuację ? (jest możliwe że córka mogła coś przycisnąć i coś zablokowała?) Na całe szczęście mam paragon i może uda się go odesłać falownik na gwarancję.
deccorativo Opublikowano 22 Października 2017 #2 Opublikowano 22 Października 2017 (edytowane) Z opisu wynika że działa tam od dawna. Wyłącz wtyczkę wyjmij z wody popchnij śmigło wirnika - jak poczujesz opór nie tylko taki skokowy od magnesu to wyjmij wirnik i całość wyczyść i nasmaruj ośkę . Powinien chodzić jak nowy. Mnie tam do EW10 mimo że jest wysoko ryby zanoszą piasek i sypią w tryby - ciągle zbieram się by mu założyć osłonę z czarnej waty węglowej a kończy się na czyszczeniu jak widzę że stoi. To taka częsta wada w naszym biotopie w innych może nie wystąpić nigdy. Edytowane 22 Października 2017 przez deccorativo
egon44 Opublikowano 22 Października 2017 #3 Opublikowano 22 Października 2017 @Ptoszek chyba masz podobny problem co koledzy z niższym modelem(RW-8)... Poczytaj ten temat
Ptoszek Opublikowano 23 Października 2017 Autor #4 Opublikowano 23 Października 2017 Mogli byście powiedzieć jak tego skurczybyka się "rozbraja" żeby można było wyczyścić ?
egon44 Opublikowano 23 Października 2017 #5 Opublikowano 23 Października 2017 (edytowane) Spróbuj wpierw patentu z linku który tobie podałem(czyli moczenie w occie)...Nóż-widelec może ruszy... Edytowane 23 Października 2017 przez egon44
Ptoszek Opublikowano 23 Października 2017 Autor #6 Opublikowano 23 Października 2017 Paluchem go rozruszałem Ale lecę po 0.5l i go wymoczę Teraz znow nie moge predkości mu zmienić i wali na fula
egon44 Opublikowano 23 Października 2017 #7 Opublikowano 23 Października 2017 Nie zapomnij potem dobrze wypłukać falownika bo będzie walił na kilometr a ryby pomyślą że robisz z nich galaretkę w occie 1
Ptoszek Opublikowano 23 Października 2017 Autor #8 Opublikowano 23 Października 2017 Litra octu zalana czekam godzinkę i go będę płukał . A odpalić go w occie czy lepiej nie
egon44 Opublikowano 23 Października 2017 #9 Opublikowano 23 Października 2017 7 minut temu, Ptoszek napisał: A odpalić go w occie czy lepiej nie Nie ryzykował bym
Ptoszek Opublikowano 23 Października 2017 Autor #10 Opublikowano 23 Października 2017 3 minuty temu, egon44 napisał: Nie ryzykował bym Za późno....... Dobrze że żony nie ma w domu, wali pół domu octem, a kuchnia schlapana haha 1
Rekomendowane odpowiedzi