Skocz do zawartości

Pytania nowego

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam zbiornik Juwel Lido 120 zestaw z szafką dziś się za niego biorę na dno piasek kwarcowy i różne kamyczki jak ułożenie wyjdzie zrobię fotki i wstawię do tego filtr kubeł oświetlenie dwie neonowki i oświetlenie Led tez dodam jak będzie dotowe i będzie widać efekt ? myślę że coś z tego wyjdzie , wiem ze mnie tu co niektórzy zlinczują za to ze taki mały ? ale taki mam jak wszystko pójdzie dobrze i się dobrze będzie żyło rybcią to na większy zawsze można zmienić jak na początek i przy tak małym  baniaku raczej dużej obsady nie planuje ale mam pytanie do fachowców tutaj w dziedzinie ile na takie maleństwo mogę dać rybek żeby im się dobrze żyło nie muszą rosnąć do dużych rozmiarów ważne żeby były gatunkowo podobne nooooo i kolorowe bo córeczka już myśli jakie kupimy kolory rybek, a nie chciałbym przesadzać z obsadą bo to ze ładnie ma wyglądać to drugi plan najważniejsze żeby rybcie się czuli w nim dobrze ? dziękuję za informacje . P.s. wiem wiem wszystko jest na forum ale z racji ze dziś walczę ze baniakiem najpierw zajmę się tym potem poczytam wszystko sobie na forum ? podstawy już poczytałem ?

Opublikowano
19 minut temu, Kylo napisał:

ale mam pytanie do fachowców tutaj w dziedzinie ile na takie maleństwo mogę dać rybek żeby im się dobrze żyło nie muszą rosnąć do dużych rozmiarów ważne żeby były gatunkowo podobne nooooo i kolorowe bo córeczka już myśli jakie kupimy kolory rybek,

..witam kolegę!

...tak jak już w innym temacie koledzy napisali  to akwa jest  zbyt małe. Ale pomyśl  choćby o takim 112 litrów. Oczywiście...czym większe tym lepiej .  Te wspomniane przeze mnie to absolutne minimum. Ale wiem ,że podjąłeś decyzję o odłożeniu  tematu..i słusznie bo naprawdę szkoda teraz wydawać pieniądze a za chwilę ponownie na większe. Lepiej poczekać i zrobić coś bardziej konkretnego a córeczka będzie bardziej się cieszyć..Życzę powodzenia!