Skocz do zawartości

Witam miłośników ;)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czyli masz surowy zbiornik. Niech koledzy teraz pomogą ratowaniu obsady jak chcą. Przeczytaj historię kolegi @Damian780425, który wlał wodę z "sklepu akwarystycznego" do akwarium. Wiec oprócz zerowej biologi możesz mieć patogeny, które wykończą twoje rybki. W sumie i tak amoniak i NO2 szybciej je wykończą.

Opublikowano

Kolego ryby kupowałem od chodowcy nie że sklepu akwarystycznego, zajmuje się tylko chodowlą pyszczakow i tak proponował abym to zrobił oraz wiele osób tak polecalo mam nadzieję że wszystko będzie dobrze 

Opublikowano (edytowane)

Poza tym co napisał kolega @Wolfik (post 11) z którym się całkowicie zgadzam...Sam prosisz się o kłopoty,ale nie słuchając rad przekonasz się o tym na własnej skórze...

@emil powiedz mi jakie ryby tobie zaproponował ten super hodowca do twojego 200l zbiornika?

Edytowane przez egon44
  • Lubię to 1
Opublikowano

Wody było około 10l minimum. Ale filtr kubełkowy był tylko oplukany a jego zawartość aby przełożyłem. Kamienie również. woda chodziła ponad tydzień. Na dzień dzisiejszy mam tylko te żywe kultury bakterii radzisz dodać?

Opublikowano
1 minutę temu, emil napisał:

Kolego czytałem podstawy, przed wpuszczeniem ryb testerem mierzyłem parametry wszystkie były w normie.

W normie czyli podaj wyniki?

Czym mierzyłeś(firma,paskowe czy kropelkowe?)?

Opublikowano

Paskowe. W tym momencie nie jestem w stanie Ci odpowiedzieć jakie to były parametry co by Cię nie wprowadzić w błąd wiem że wtedy porównywałem i wszystko się zgadzało.

Opublikowano
6 minut temu, emil napisał:

Kolego czytałem podstawy, przed wpuszczeniem ryb testerem mierzyłem parametry wszystkie były w normie.

To wyjaśnij mi skoro czytałeś, dlaczego po przeczytaniu takiego zdania
"Start akwarium polega na tzw. dojrzewaniu akwarium. Jest to proces startu cyklu azotowego, czyli przemiany chemicznej w wodzie. Może to trwać kilka tygodni, ...... wpuszczasz ryby po 4 dniach od zalania akwarium?