Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
39 minut temu, makok napisał:

@MortisA dlaczego KM nie może mieć własnego, tak z ciekawości? Czy może tylko jeszcze się nie odważyliśmy "wyklikać"? :)

Jest jeszcze kwestia, że zarząd się zmienia, prezes się zmienia. Przekazywanie takich rzeczy zawsze wiąże się z jakimś ryzykiem, a to hasło się zagubi, a to coś w kwocie może się nie zgadzać. Wiem, że może przesadzam ale to są wasze pieniądze. Nie jestem jakimś przeciwnikiem i gdyby doszło do założenia takiego konta to dostosował bym się do większości.

Udostępniając swoje prywatne konto ponoszę całą odpowiedzialność za przekazane mi pieniądze. 

Opublikowano (edytowane)

Owszem ale chyba hasło do maila fundusz@klub-malawi.pl jest znany odpowiednim osobom, jest tym chyba zarządzane odpowiednio. Przy zmianie Zarządu zmiana haseł jest chyba normalna. Wierzę. że jesteście tam odpowiedzialnymi ludźmi. Jeśli założy się konto na mailowy adres firmowy typu fundusz@.. to nie wyobrażam sobie sytuacji stresowej. Tak to równie dobrze ktoś mógłby przejąć kontrolę nad klubem i go zakończyć, bo miał focha. Na pewno są procedury przekazywania takich danych.

Jakoś tak przekazywanie przez konto prywatnie nie brzmi profesjonalnie... no i co z "odnawialną" subskrypcją wtedy? ;)

Przecież nie napiszecie na stronie: "Słuchajcie jak chcecie PayPalem to owszem, ale to prywatnie Mortisowi" :D No błagam. :D Bez urazy.

Edytowane przez makok
Opublikowano

Rozumiem, że dla Ciebie to wszystko jest normalne, bezstresowe,  lecz ja dmucham na zimne. 

Nikt nie będzie wspominał by prywatne mi przelewał pieniądze. Jeśli będę chciał to to konto udostępnię jeśli będę uważał inaczej to się nie odezwę. @przemo-hjest mi osobą znaną z forum, za swoje wypowiedzi i udzielanie się na forum budzi zaufanie, więc z takim człowiekiem mogę współpracować jeśli mi zaufa. 

• Lubię to 1
Opublikowano
1 minutę temu, Mortis napisał:

Rozumiem, że dla Ciebie to wszystko jest normalne, bezstresowe,  lecz ja dmucham na zimne. 

Nikt nie będzie wspominał by prywatne mi przelewał pieniądze. Jeśli będę chciał to to konto udostępnię jeśli będę uważał inaczej to się nie odezwę. @przemo-hjest mi osobą znaną z forum, za swoje wypowiedzi i udzielanie się na forum budzi zaufanie, więc z takim człowiekiem mogę współpracować jeśli mi zaufa. 

Dzięki za zaufanie, wzajemnie z mojej strony. 

Jeśli nic z tego ogólnodostępnego PayPala nie wyjdzie, to i tak jestem zadowolony i ułatwi mi to sprawę. 

• Dziękuję 1
Opublikowano (edytowane)
56 minut temu, Mortis napisał:

To źle zrozumiałem Twoją wcześniejszą wypowiedź.

Rozumiem, że dla Ciebie to wszystko jest normalne, bezstresowe,  lecz ja dmucham na zimne

Moim zdaniem PayPal jest bezpieczny, bezprowizyjny i zapewnia ubezpieczenie transakcji. Ale przede wszystkim jest dużo wygodniejszy od każdych nawet najwygodniejszych serwisów transakcyjnych. Poza tym wykonywanie tradycyjnego przelewu jest obarczone większym ryzykiem niż korzystanie z PayPala. I w XXI wieku, wieku leniuchów jest jak najbardziej sensowny.

Uzasadnił bym to tak:

Różnice: 

1. Przy tradycyjnym przelewie musisz się zalogować do banku, skopiować numer konta (dla nowych), wcześniej go znaleźć itp... sprawdzić czy skopiował się odpowiedni, bo w prasie straszą..., dostać SMSa, zatwierdzić kod... itd. Na koniec wysłać maila z potwierdzeniem przelewu.

2. Do paypala musiałby być BUTTOM, po naciśnięciu którego podajesz kwotę przerzuca Cię do logowania, logujesz, potwierdzasz z której karty i wsio. Do Ciebie i do KM przychodzi mail. END.

Większość "zakupów" ludzie robią w dzisiejszych czasach spontanicznie. Nawet mój 11 letni syn kupuje Paypalem, tylko ja mu się loguje i zatwierdzam płatność. ;)

Edytowane przez makok
Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.