Skocz do zawartości

Skalniak 150x50x60

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, deccorativo napisał:

Nie wiedziałem że to metalowy stelaż - to wtopa była dawno jak nie dałeś w stelażu nóżek regulacyjnych:D i dlatego teraz nie będzie perfekcyjnie :(ale się tak nie spinaj - zawsze chcemy jak najlepiej a wychodzi jak zawsze - trzeba spokojnie i z dystansem podchodzić do wykonania. Niewielkie przechyły nie są grożne.

Akwarium ma być poziomo i takie coś skorygujesz.

Mój stelaż spawał sąsiad, ja pomagałem. Zamontowałem go sobie już sam. Miałem podobny problem z tym, że uciekł mi poziom w jednym z rogów co spowodowane było nie tyle montażem, ale głównie tym że przy spawaniu na skutek skurczu termicznego stelaż się lekko zdeformował (przy spawaniu dużych stelaży trzeba to porządnie złapać cwingami a myślmy amatorkę troche odwalili ;))
Nie miałem wyjścia i przy montażu blatu dawałem drewniane kliny oraz z przodu i z boku (tam gdzie uciekło ok 1cm) wspiera się to na metalowych kątowniczkach.
Całość jest sztywna i nic się nie dzieje.

10 minut temu, mariuszduch napisał:

Znalazłem też gotowca za niewielkie pieniądze może coś w tą stronę ?

skala.jpg

Jasne, czemu nie ;) Powodzenia

Edytowane przez troad
Opublikowano (edytowane)

Sprawdzę dziś po ustawieniu zbiornika ja bardzo ucieka. Jeśli będzie dużo to chyba wszystko do przebudowy czego bardzo nie chciał bym robić. Faktycznie blat (mdf) jest poskręcany więc jak nic się nie zmieni to może tymi klinami coś się naciągnie.

Banieczka w poziomicy może z 1mm uciekała od poziomu, może niema tragedii

Edytowane przez mariuszduch
Opublikowano
5 godzin temu, deccorativo napisał:

Na forum Tanganiki też jest taka piękna kobieta pasjonatka co ma sklep zoologiczny.:D

Na naszym forum też mam piękną pasjonatkę co będzie miała sklep zoologiczny. Pozdrawiam @anna

• Lubię to 3
Opublikowano

Wczoraj w późnym wieczorem zaczęło się zalewanie. Przy połowie sprawdziłem poziom, okazało się że wszystko zaczęło się ładnie poziomować.

Pod koniec było już ok :D Rozmawiałem z wykonawcą całego projektu i okazało się że podczas budowy stelaża i całej zabudowy, zapomniał wyciąć kawałka paneli podłogowych.

Tu był pies pogrzebany... nawet już tego nie skomentuję.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Dzień dobry.

3..2..1. Zaraz się zacznie ;)  Tak wiem ta fala jest potrzebna jak... i ryby nie mają się już czego trzymać.

Edytowane przez mariuszduch
Opublikowano

Tomek nie jest tak źle w toni i przy dnie woda rusza się do przodu i do tyłu. Niema takiego constant mega prądu. Zresztą na filmie widać jak w toni unoszą się paprochy. Wczoraj na facebookowej grupie próbowałem to  wytłumaczyć ale bezskutecznie.

Opublikowano
30 minut temu, mariuszduch napisał:

Wczoraj na facebookowej grupie próbowałem to  wytłumaczyć ale bezskutecznie.

Zależy komu to tłumaczyłeś ;) 

Tak jak koledzy piszą falę można wybaczyć bo nie widać żeby rybki walczyły z prądem,ale obsada co już zasugerowano do redukcji(tak wiem też o tym wspomniałeś w poście nr. 37 :) 

• Lubię to 1