Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Swojego czasu postanowiłem założyc 240L z saulosi. Jednak brak mojego ulubioneg iebieskiego - dominującego koloru ryb mnie trochę przytłoczył.

Zstanawiam się nad dołożeniem do 12 sztuk saulosi około 10 sztuk acei.

Co myślicie o tym pomyśle?

Opublikowano

że póki małe to spoko ale cholery rosną tak szybko, że zastanawiam się nad tym czy wygodnie im będzie i nie za ciasno. Jeżeli nie to musze przyznać że moje acei są jakby z innego świata zero agresji wszystkie inne ryby mają w nosie i ani one ani nikt inny je nie zaczepia, natomiast mam je niecały rok więc wszystko może się zmienić :/

Opublikowano

Swego czasu gdy kompletowałem obsadę do moich 216L (120 cm) to wyczytałem i usłyszałem na forum, że Acei pod żadnym pozorem do takiego akwa nie pasują. Mnie się one też bardzo podobały, ale niestety odpuściłem je sobie kierując się poradami, i poskromiłem swoje pragnienie ;) Rozsądź sam, ale wydaje mi się, że jeśli je zakupisz to będziesz miał niebawem problem, gdy urosną.

Pozdrawiam.

Opublikowano

No to proszę o poradę do wsadzić do 240l do saulosi. Ja jestem rozdarty pomiędzy gatunkami. Zatem niech zadecydują za mnie klubowicze :-)

Zaznaczem że ryby muszą być niebieskie.

Opublikowano
No to proszę o poradę co wsadzić do 240l do saulosi.

Zaznaczem że ryby muszą być niebieskie.

wywaleń błekitny ???? ....... sorry ale nie mogłem :lol:

coby mnie admin nie zmoderował za powyższe :wink: to może P. socolofi, Harisimi ma takie połączenie więc może niech napisze jak to działa. Albo coś pokombinowac z zeberkami, ostatnio sfociłem takiego samca:

http://album.klub-malawi.pl/v/Ryby/Maylandia/Zebra/

tylko nie mam foty samicy a co gorsze nie pamietam jak wyglądała :?