Skocz do zawartości

Witam prosze o podpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

super rozwiazanie to jest aby do nalewania? masz na to jakies dojscie jakie sa to koszty?

super rozwiazanie to jest aby do nalewania? masz na to jakies dojscie jakie sa to koszty? gdzie to dostane jak fachow się nazywa?

Opublikowano
2 minuty temu, emil napisał:

super rozwiazanie to jest aby do nalewania? masz na to jakies dojscie jakie sa to koszty?

..zamkniesz się w kosztach mniej więcej ok 100 zł  lub mniej. Najdroższy jest korpus 10 cali ( kupowałem w Leroy Merlin) wkład węglowy  lub sedymentacyjno węglowy  też tam kupisz ale taki sam a tańszy kupisz w Castoramie. Na Allegro jeszcze taniej..kwestia rozejrzenia się. A resztę pierdołek kupowałem w OBI bo tam było najtaniej.

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, AndrzejWalb napisał:

..zamkniesz się w kosztach mniej więcej ok 100 zł  lub mniej. Najdroższy jest korpus 10 cali ( kupowałem w Leroy Merlin) wkład węglowy  lub sedymentacyjno węglowy  też tam kupisz ale taki sam a tańszy kupisz w Castoramie. Na Allegro jeszcze taniej..kwestia rozejrzenia się. A resztę pierdołek kupowałem w OBI bo tam było najtaniej.

chodzi mi o sam filtr bo z przewodami dam sonie rade mam tego sporo w domu, jak ro wpisać na allegro wraz z filtrami zeby było już tak jak trzeba? z góry dzieki za pomoc 

Edytowane przez emil
Opublikowano
8 minut temu, emil napisał:

jak fachow się nazywa?

..na zdjęciu w opisie masz nazwy części. Nazwy i ile sztuk czego trzeba kupić.

1 minutę temu, emil napisał:

chodzi mi o sam filtr

..tak jak napisałem : wkład węglowy  lub sedymentacyjno węglowy  . Kupisz w Leroy Merlin , Castoramie ( taniej) i na Allegro.

Opublikowano
10 minut temu, AndrzejWalb napisał:

..na zdjęciu w opisie masz nazwy części. Nazwy i ile sztuk czego trzeba kupić.

..tak jak napisałem : wkład węglowy  lub sedymentacyjno węglowy  . Kupisz w Leroy Merlin , Castoramie ( taniej) i na Allegro.

czyli do nalweania i uzupełniania wody potrzeba tego separatora z wkładem weglowym na przewodzie który znajdzie się pomiedzy i to wszystko? temat z woda w akwarium załatwiony? 

Opublikowano
3 minuty temu, emil napisał:

czyli do nalweania i uzupełniania wody potrzeba tego separatora z wkładem weglowym na przewodzie który znajdzie się pomiedzy i to wszystko? temat z woda w akwarium załatwiony? 

..dokładnie.

..można go jeszcze inaczej wykorzystać ale to poczytaj sobie w linku Henryka

..to co ja pokazałem dotyczy tylko nalewania wody bez chloru i jemu pochodnych i mechanicznych zanieczyszczeń.

Opublikowano
23 minuty temu, AndrzejWalb napisał:

..dokładnie.

..można go jeszcze inaczej wykorzystać ale to poczytaj sobie w linku Henryka

..to co ja pokazałem dotyczy tylko nalewania wody bez chloru i jemu pochodnych i mechanicznych zanieczyszczeń.

okej. ale po nalaniu wiadomo ze jest bez metali i chloru ale ph rozumiem swoja droga?