Skocz do zawartości

uszkodzenie wzmocnień wzdłużnych w akwa 300l

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
33 minuty temu, grabiec napisał:

wózkiem nie wjechali bo z przodu był karton i folia i to wszystko bylo w idealnym nienaruszony stanie. Musiało cos stać na górze. Faktycznie jakiś słoń.

W poniedziałek jednak podjadą z firmy kurierskiej, musze byc przy tym bo im nie odpuszcze tego uszkodzenia.

Nie wiem jak wysokie to jest akwarium więc z tym słoniem to tak na niby było.;)

To że była folia i karton nienaruszone tu gdzie jest miękko to nie znaczy że widelec wózka nie uszkadzając opakowania rozpruł szkło - masz wyrażnie  z obu stron walnięte bo wózek zawracał z uniesionymi widłami . Wiem bo sam miałem taki wózek w magazynie swojej firmy, ale widlakiem jeżdziła kobieta a nie przygodny uciekinier z Ukrainy.

Łatwiej będzie ci obronić teorię widły wózka w magazynie  przejściowym niż drugą paletę postawioną na tym akwarium czyli słonia.

Nie upieraj się  a może coś ugrasz - życzę ci z całego serca zwycięstwa.

Opublikowano

Mam nadzieje ze się uda. Dam znac w poniedzialek. Jak nie to moze faktycznie uda się je jakoś reanimować. Akwa Diversa ze sklepu Robizoo moim zdaniem bardzo fajnie sklejone, brzegi pieknie wyszlifowane i teraz do kosza :(

Opublikowano

Dobrze Ci Decorativo pisze.Aby dokonac takich zniszczen musiał dotknąć widłami. 

Druga sprawa szkło które pochodzi z wzmocnien porysowało sciany wewnątrz akwarium.Trzecia sprawa sam karton do transporu kuriera to za mało.

Sprzedawca zle zapakował.Ty popełniłeś błąd że odebrałes bez zastrzeżen.Wymiana tych wzmocnien powinna kosztować około 100zł na gotowo.

Ale co z rysami wewnątrz .Sprawdz dokładnie. Generalnie przykra sprawa.

Opublikowano

Tak przykra sprawa zwłaszcza ze już przygotowywalem się do przeniesnia ryb. 

Zobaczymy co kurier powie w poniedzialek. Tak czy tak chyba bezpieczniej bedzie zamowic nowe szkło i dobrze sprawdzic przy odbiorze.

Obecnie to fakt trzeba bylo sprawdzic dokladnie ale mnie nie bylo a zona się nie zna , wiec nie bede jej winił. Chciala dobrze.

Opublikowano
Dnia 15.09.2017 o 13:27, deccorativo napisał:

No nareszcie projekt ruszył :D-  a pamiętasz Darku że ma być impreza na uruchomienie.:D

Heniu,

Projekt ruszył ale jak widzisz w okrojonym zakresie :) . Miał być duży baniak ale póki co musi być taki sam jak poprzednio. Niestety ale finanse się ukończyły :)

Jak tylko będe miał gotowe wszystko to impreza zgodnie z obietnicą będzie oczywiście. Na teraz jestem gotowy z szafką, przyłączami wody, odprowadzeniem wody  i zasilaniem. Wszystko pod szafką w jednym miejscu :)

Opublikowano

Bedzie dokladnie w miejscu gdzie planowane bylo to duże. Nie robiłem postumentu tylko miejsce na szafke na cale szczescie.

Teraz jest mniejsza ale jak kiedys odzyskam forme finansowa to zrobie tak jak planowalem akwa 200x90x60.

Opublikowano (edytowane)

tak wszystko jest, ciepla zimna woda, odpływ i elektryka. już zamontowane pod szafką. W wekend konczylem przyłącze wody i odpływ ogarniać.

Pewnie się bedzie smiac ale nawet mam umywalke techniczna pod szafką :) z baterią wannową

Edytowane przez grabiec
Opublikowano
2 godziny temu, grabiec napisał:

Pewnie się bedzie smiac ale nawet mam umywalke techniczna pod szafką :) z baterią wannową

Twoja innowacyjność w akwarystyce zadziwia mnie od momentu kiedy tu zawitałeś.:)  Jeżeli takie rozwiązanie jest dla Ciebie pomocne to czemu nie, powodzenia życzę.