Skocz do zawartości

uszkodzenie wzmocnień wzdłużnych w akwa 300l

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dnia 18.09.2017 o 11:50, piotriola napisał:

Twoja innowacyjność w akwarystyce zadziwia mnie od momentu kiedy tu zawitałeś.:)  Jeżeli takie rozwiązanie jest dla Ciebie pomocne to czemu nie, powodzenia życzę.

Rozumiem sarkazm ale nie każdy jest mistrzem DIY wiec robie tak jak potrafie, wazne zeby mi dobrze służyło.  Takie rozwiazanie pozwoli mi nawet filtry i gabki plukać pod szafką i nie bede z nimi latał do łazienki albo kuchni.

Opublikowano
4 godziny temu, grabiec napisał:

Rozumiem sarkazm ale nie każdy jest mistrzem DIY wiec robie tak jak potrafie, wazne zeby mi dobrze służyło.  Takie rozwiazanie pozwoli mi nawet filtry i gabki plukać pod szafką i nie bede z nimi latał do łazienki albo kuchni.

To nie sarkazm, tylko moje odczucie. Ciekawy pomysł i na pewno przydatny. Dla mnie jednak wdrożenie takiego patentu to strata miejsca pod akwarium. Mam spore akwarium jednak miejsca pod nim niewiele. Ciebie może rozbawi fakt, że moja szafka nie posiada pleców.:) Życzę powodzenia ;)

Opublikowano
28 minut temu, piotriola napisał:

To nie sarkazm, tylko moje odczucie. Ciekawy pomysł i na pewno przydatny. Dla mnie jednak wdrożenie takiego patentu to strata miejsca pod akwarium. Mam spore akwarium jednak miejsca pod nim niewiele. Ciebie może rozbawi fakt, że moja szafka nie posiada pleców.:) Życzę powodzenia ;)

Fakt jest mniej miejsca ale i tak  dwa filtry kubelkowe  spokojnie  się zmieszczą.

Aktualizujac informacje odnosnie uszkodzenia. W koncu pojawil się kurier i udało się spisać protokół szkody. Mam wiec szanse na odzyskanie kasy, zobaczymy.  Jednoczesnie zamówilem nowe szkło i teraz na pewno już będę przy odbiorze żeby dokladnie sprawdzić.

Opublikowano

he he dobre pytanie. Taki mialem plan ale zona się uparła że do nowego domu nie weźmie "starego" akwa. Chciałem przewieźć wyczyścić i już. Szkło to szkło dla mnie nie jest stare.

Stanie wiec na razie nowa 300 którą potem planuje postawić na piętrze a na dole będzie 1000l które planowalem wcześniej

Opublikowano
Dnia 20.09.2017 o 19:10, michal_j napisał:

dziwna wizja :)

W czym jest dziwność? to że żona nie chce starego, czy że stanie 300l na piętrze?

Z dziwnością podejścia żony to się zgadzam ale wole nie dyskutować.

Opublikowano

stare jest dla mojej żony :)

Dobry news jest taki ze mam już nowe szkło w idealnym stanie. W końcu się udało. 

Uszkodzone zawracam i bedzie zwrot kaski.

Dzisiaj zalewam i rozpoczynam przenosimy.

Opublikowano

Wszystko wziela na siebie firma Robizoo i oni mi zwracaja kase i odbieraja uszkodzone akwa na swoj koszt. Pewnie beda dochodzic od przewoznika bo tylko oni jako nadawca w przypadku akurat tej przesylki paletowej moga skladac reklamacje.

Mam już nowe szkło a jako ze wysylka byla gratis to w zasadzie dla mnie wszystko dobrze się skonczylo.