Skocz do zawartości

uszkodzenie wzmocnień wzdłużnych w akwa 300l

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witajcie,

Mam problem. Żona odebrała przesyłkę paletową z akwarium. Wszystko wyglądało dobrze z zewnątrz, wiec podpisała odbiór. Po rozpakowaniu okazało się, że pękły wzmocnienia wzdłużne. Dziwna sprawa bo z zewnątrz nie było żadnych uszkodzeń.

Zastanawiam się czy opłacalne jest szukanie kogoś kto to zdemontuje i wklei nowe wzmocnienia? Nie bardzo wiem jak się za to zabrać, a nawet gdzie szukać żeby to zrobić i  ile to może kosztować.

Pomoże ktoś? Z góry dzieki

Edytowane przez grabiec
Opublikowano
22 minuty temu, grabiec napisał:

No nareszcie projekt ruszył :D-  a pamiętasz Darku że ma być impreza na uruchomienie.:D

23 minuty temu, grabiec napisał:

Nie wiem od kogo ten baniak .

Jak firma rzetelna to powinna poczuwać się do odpowiedzialności - nie sprawdziliście przy odbiorze sprawa poza  dostawcą i twój ból głowy.

Jak znam sprawy to chyba tam są też spinki wklejone ?   daj fotkę bo raczej puściło wszystko czyli pękły wzmocnienia wzdłużne ale w których miejscach , po mojemu - bo spinki puścił także tylko teraz nie widzisz.

Chyba słonia postawili na tym akwarium w transporcie.

Opublikowano

tak wyglada, cos ciezkiego mogli polozyc i w trakcie jazdy byly za duze naprężenia.

Na razie równolegle walcze z firma kurierska zeby podjechali spisac mimo wszystko protokół

Opublikowano

wygląda że nie słoń tylko ci widłami wózka widłowego chyba wjechali w przesyłkę.

Bez protokołu uszkodzenia w chwili odbioru tematu nie wybronisz, a akwarium  chyba od Robizoo.

Walcz z firmą kurierska do upadłego bo wyrażnie widać uszkodzenie transportowe

Jeśli ci się nie uda zareklamować to.

Rozpakuj całkowicie poświeć latarką czy szyby nie pęknięte i jak rogi czy nie odprysły.

Jak  tylko te wzmocnienia to warto naprawiać bo szkoda kosztu.

Masz dwie drogi - u Marka w dobreakwaria  widziałem takie akwarium do naprawy stało i sam mówił że nie jego robota ale naprawiać będzie, albo może erybka w Markach.

Opublikowano

wózkiem nie wjechali bo z przodu był karton i folia i to wszystko bylo w idealnym nienaruszony stanie. Musiało cos stać na górze. Faktycznie jakiś słoń.

W poniedziałek jednak podjadą z firmy kurierskiej, musze byc przy tym bo im nie odpuszcze tego uszkodzenia.