Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam przeszukiwalem forum i nie uzyskalem odpowiedzi na nurtujace mnie pytanie 1. Curkulator jakiej mocy musi byc na moj baniak 160 l ? Jesli filtr bedzie 2000l/h z zamontowanym prefiltrem hw chcialbym uniknac efektu pralki :)

Opublikowano (edytowane)

Może warto zastosować prefiltr z korpusu narurowego. Z doświadczeń kolegów HW bardzo hamuje przepływ. Filtr o wydajności 2000l/h powinien być wystarczający na ten litraż.

Edytowane przez suricade
Opublikowano

Panowie chce miec system fitracji mech i bio razem dlatego tez pomyslalem nad tym rozwiazanien doczytalem o tym systemie narurowym koledzy na forum doradzili zeby w takim razie zastosowac mocniejszy kubel poniewaz przeplyw się zmniejszy a cyrkulator do ustawienia ruchu wody

Wewnetrznego nie mam a kubełek fluvala 205 podobno za maly na takie rozwiazania

Opublikowano
27 minut temu, GRZESIEK87 napisał:

Panowie chce miec system fitracji mech i bio razem dlatego tez pomyslalem nad tym rozwiazanien doczytalem o tym systemie narurowym koledzy na forum doradzili zeby w takim razie zastosowac mocniejszy kubel poniewaz przeplyw się zmniejszy a cyrkulator do ustawienia ruchu wody

Wewnetrznego nie mam a kubełek fluvala 205 podobno za maly na takie rozwiazania

Przy prefiltrze HW przepływ także spadnie. To rozwiązanie podobno ma lepszą wydajność.

y7esupu5.jpg

• Lubię to 1
Opublikowano
5 minut temu, suricade napisał:

Przy prefiltrze HW przepływ także spadnie. To rozwiązanie podobno ma lepszą wydajność.

y7esupu5.jpg

Też mi się wydaje Agnieszko że to będzie lepsze rozwiązanie dla kolegi a potem w razie problemów dołoży falownik...

Opublikowano (edytowane)

Stworze cis takiego ale z filtrem hw w roli glownej mam nadzieje ze trafie na dobry egzeplarz kupowal ktos z was w sklepie planta garden ? Jest w prawdzie drozszy niz na aledrogo ale wiekszy sklep moze i gwarancja pewniejsza :)

Edytowane przez GRZESIEK87