Skocz do zawartości

JAK BEDZIE LEPIEJ[tlo+kamienie]

Rekomendowane odpowiedzi

witam.,

skonczylem walke z tlem,wyszlo jak wyszlo.kolejny problem z kamieniami?niewiem czy zostawic jak jest?czy malnac pod kolor tla?pomocy,w akwarium bedzie na 90% piasek kwarcowy lub mieszanka jasny z ciemnym,,,opsada jeszcze nie ustalona,ale cos z zoltych niebieskich,rdzawych kolorow,

2d58db8762242945m.jpg

moze zmienic kamienie na cos bardziej okraglego itp.???dzieki,,,,

Mi się podoba, przynajmniej przy tym świetle. I tak wszystko porośnie glonem, na moim tle glony pojawiły się tydzień później i już zmieniało kolor. Teraz, jak popatrzę w kilka miejsc zacienionych, a potem na te obrośnięte, to jest duża różnica, a tło mam w akwa miesiąc.

Co do kamieni, to mi się podobają i ja bym tak zostawił, ale to jest tylko mój gust :wink:

Mariusz z tego co widzę po walających się okruchach styropianu tło robiłeś sam? Jeśli tak, to przede wszystkim wielkie gratulacje z mojej strony, gdyż mnie się b. podoba i widać wiele pracy, serca i inwencji włożonej w to tło. Potwierdź tylko, czy to aby nie jakiś klon BTN ;)

Co do kamieni to mnie też wydaje się, że będzie fajnie, tym bardziej, że są one w podobnej tonacji co tło. Choć jeśli masz ochotę kombinować, to może te dwa do siebie podobne kamloty po lewej jakoś by zróżnicować? Jeden na sztorc bardziej np...? Albo jakiś inny wyższy tam spróbować? Nie wiem, sam spekuluję i się zastanawiam, bo bez przymiarek trudno powiedzieć. Ewentualnie, ten kamień najbardziej z lewej obróć tak, by przez szybę widoczny był róg tła - uzyskasz wtedy większy efekt głębi i akwa będzie wydawać się większe. No chyba, że masz tam w rogu coś do ukrycia ;)

Ogólnie zapowiada się fajny baniaczek!

Tak trzymaj dalej i wrzucaj szybko fotki zalanego akwa do galerii.

Pozdrawiam

ciesze sie ze sie podoba,no nie bylo latwo,znaczy pierwsze ciecia byly trudne,ale kilka godzin na necie i cos sie wybralo,,,

http://www.malawigruppen.dk/perk.htm

powiedzmy ze chcialem cos w tym stylu,ale wyszlo calkiem inaczej,he.

tlo nawet jest praktyczne,w wewnatrz znajduja sie cztery groty wielkosci ok 12cmx15cm.

aa4ee11685bbc9d4m.jpg

44cb2569a6a7349bm.jpg

jak bedzie w akwarium to zapodam kilka fot i cos doradzicie,

siema mariusz123....moze cos dokladniej odnosnie Twojego tla? jaki styropian? jakie barwniki czy tez farba? jezeli bylaby taka mozliwosc to poprosze w miare mozliwosci dokladne fotki rumun_69@interia.pl jestem wlasnie w trakcie robienia wlasnego i bylyby bardzo pomocne a widze ze chyba dolaczysz do grona chlopakow z najlepszymi tlami z ceresitu....GRATULUJE

Tlo fajne, ale to tylko dopiero polowa, no moze 60-70 procent sukcesu i finalnego wygladu ;) Wszystko zalezy jak Mariusz dobierzesz kamienie, ich ustawienie, etc. Na razie wyglada to na zadatki fajnego akwa, ale obaczymy co sie urodzi ;)

Co do Malwigruppen to chyba wielu z nas sie na nich wzorowalo, ale to bardziej tylko inspiracja, bo samemu CRem chyba trudno stworzyc idealna kopie tego co oni maja u siebie w baniakach.

I faktycznie napisz w skrocie jakie barwniki i farba.

Pozdrowionka

1Rumun1

styropian to prawa czesc 8cm twardy+4cm na srodkowa skalke[tam gdzie jest ten uskok,zrobila sie fajna grota].5cm twardy lewa czesc,3cm twardy czesc boczna+wypelnienie calego rogu pianka.

rozrysowalem sobie ciecia na styropianie i do roboty,

14f3e27ccfd50c0bm.jpg

d6aa4c4cd6abed2fm.jpg

styropian drapalem nozem+pokrywalem w roznych miejscach pianka,pianke rozprowadzalem[dlutkiem] bardzo cienko tak zeby lekko porosla,jak rosla za bardzo to poprawialem dlutkiem

ad4198a9d08310dbm.jpg

do barwienia uzylem pigmentu cieszynka lub mix inchem,posiadaja atest PZH,praktycznie tak jak namieszasz przy nakladaniu taki kolor zostaje po zalaniu woda,kolory to czarny,braz,zolty

f39df31cb94501dbm.jpg

23a447f6ff4b9fbfm.jpg

ogolnie z cr65 mozna niezle manewrowac fajna zabawa....

Super tło - robię coś podobnego. Patrząc na gotowe tło i na model styropianowy doszedłem do wniosku, że styropianowy model nic nie ukazuje. Po pokryciu tła ceresitem dopiero można je oceniać. Jak dla mnie model styropianowy jest kiczowaty, a już gotowe tło to rewelka.

mariusz123 świetna robota, teraz będziesz miał problem, żeby tego tła nie zasłonić za bardzo kamieniami w akwarium.

Super tło - robię coś podobnego. Patrząc na gotowe tło i na model styropianowy doszedłem do wniosku, że styropianowy model nic nie ukazuje. Po pokryciu tła ceresitem dopiero można je oceniać. Jak dla mnie model styropianowy jest kiczowaty, a już gotowe tło to rewelka.

Trochę wyobraźni :wink: Poza tym „Kiczowaty” to nie odpowiednie słowo