Skocz do zawartości

Klocek1973 i jego problem z obsadą.

klocek1973

Rekomendowane odpowiedzi

Tak na szybko, bo ryby muszą coś jeść. Podawaj wyłącznie OSI spirulinę i Naturefood Premium Cichlid. Ten drugi krótko namocz, bo pęcznieje. Potem na małe sitko i karmić. Podawaj niedużo, gdyż to są pokarmy treściwe. Żadnych mrożonek. Karm 2 razy dziennie.

W dziale obsady załóż temat i tam dowiesz się co zrobić z obsadą, których gatunków się pozbyć, a które zostawić. Może niektóre będziesz musiał uzupełnić. Tak ja to widzę.

4 godziny temu, klocek1973 napisał:

az boje się pisać o tych swoich gatunkach  bo już ktoś mi powiedział ze hodowca mi cos zle doradzil ale i tak musze je karmic na razie nic się nie dzieje nie walcza ze sobą a może sa jeszcze za male i dla tego sam nie wiem ale dobra pisze jakie te pyszczaczki mam i może fotki tez wstawie  później 

Labidochromis Yellow, Lab.           8   3 cm

Hongi Red,                                      5   3cm

Metriaclima Membe Deep,              8     3cm

Pseudotropheus Socolofi,               8   2cm 

Ps. Pelvic,                                         5   3cm

Ps. Elongatus Flavus,                   5    3 cm 

Ps. Acei Luwala,                     6    2-3 cm 

Copadichromis Azureus,         5     5cm 

Protomelas Taiwan Reef           5    5cm

Aulonocara strawberry red albino   1

co do filtra mam eichema profesional 3   i w nim zeolid i ceramikę kulki    i prefiltr  taki chiński z papka z 4 gabkami   

Heh :D nie uwierzyłeś mi do końca :D

Ale bardzo dobrze zrobiłeś, że pytasz na forum, jest tu więcej ludzi, którzy mogą odpowiednio doradzić. Co dwie głowy to nie jedna. 

Nie wiem czy dobrze zrobiłeś Mateusz wydzielając to w obsadach, gdyż dalej będzie tu pisane o żywieniu.

Godzinę temu, klocek1973 napisał:

wiec jak je karmic ???

Napisałem Ci w poście nr. 12 jak je karmić.

5 godzin temu, pozner napisał:

Podawaj wyłącznie OSI spirulinę i Naturefood Premium Cichlid. Ten drugi krótko namocz, bo pęcznieje. Potem na małe sitko i karmić. Podawaj niedużo, gdyż to są pokarmy treściwe. Żadnych mrożonek. Karm 2 razy dziennie.

Jak już masz ten vivid color, to możesz ze 2 razy w tygodniu podać zamiast Naturefood. Może ktoś jeszcze Ci coś poradzi, ale to co ja Ci zaproponowałem to jest tylko doraźne, żeby rybom nie zaszkodzić. O obsadzie Ci też napisałem. Nie masz doświadczenia w trzymaniu ryb o tak odmiennych preferencjach żywieniowych. Sam widzisz, że nie wiesz czym i jak karmić. Poznasz temat, złapiesz wiedzę i doświadczenie, to będziesz mógł odważniej łączyć gatunki, ale póki co zmień obsadę. Wtedy będzie można wybrać docelową karmę.