Skocz do zawartości

Opinie o rybach ze sklepów Fish Magic i Tan - Mal i innych.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Ktoś może się wypowiedzieć jak wyglądają ryby z tan mal lub fish magic? Stamtąd myślę wziąć 

Edytowane przez AndrzejWalb
Opublikowano

Osobiście z FishMagic mam Maingano i Harę, jestem bardzo zadowolony. Ryby przyjechały zdrowe, ładne, dobrze się rozwijają, szybko się zaaklimatyzowały po transporcie (kurier). Jeśli miałbym kupować ponownie, pewnie wybrałbym FishMagic.

Z kolei Msobo brałem od p. Jacka z Żor. Komentarz - j.w. 

Opublikowano

Z FishMagic mam hare, saulosi i rdzawe, wpuszczone 11.07 a równo miesiąc później samica saulosi już inkubuje, samiec się ładnie wybarwia choć jeszcze nastolatek i nie ma jeszcze koloru dorosłego. Padła mi tylko 1 saulosi(najmniejsza i zastraszona jakies pare dni temu) ale to i tak super wynik na 30 sztuk. 

Opublikowano

@iza121 śmiało tu pytaj - tu nikt nie traktuje wpisów jako reklamę bo bywają opinie pozytywne jak i negatywne szczególnie jak pytania dotyczą naszych partnerów a nie zoologów czy prywatnych sprzedawców ryb..

• Lubię to 1
  • Dziękuję 1
Opublikowano

To i ja skrobne parę słów.

Ryby brałem kilka razy z Tan-Mala, i nigdy się nie zawiodłem. Zawsze doskonała kondycja ryb. 

Dodatkowy plus, przy niedawnym zamowieniu, zostałem poinformowany, że jedna z ryb jest osłabiona i może nie przeżyć podróży. Więc została wyslana dopiero po kwarantannie, koszt transportu pokryła Pani Monika.

Od Pana Jarka z MF ryb nie miałem okazji zamówić, z racji że mam non mbune, której Pan Jarek nie ma w swojej ofercie.

Opublikowano

Ja też mogę kilka słów dodać ostatni zakup zrobiłem u p.Jacka z Żor i szczerze polecam , kurier o 8 rano się zameldował i 40 szt w dobrej kondycji śmiga ,je i szybko się zaaklimatyzowały w zbiornikach już na 2gi dzień kolory wróciły jakie być powinny :) do tego dobry kontakt ze sprzedającym .

Opublikowano

Mi głównie chodziło o Saulosi z tych hodowli no, ale jak już się wypowiadacie o innych rybach to nie widze problemu

Opublikowano
17 godzin temu, michal_j napisał:

@demasoniz tego forum ma ładne saulosi - zapytaj może ma do sprzedania

potwierdzam, posiada na sprzedaż - brałem ostatnio

ładne dobry kontakt ze sprzedającym

Opublikowano

Miałem Saulosi z Malawiana, Fish-Magic oraz Tan-Mala. Pozostały mi tylko te ostatnie - choć ostatnia partia także była stosunkowo słaba. Z tego co rozmawiałem ostatnio z Fuljerem to Cichliden-stadl ma mieć teraz nowe stado Saulosi to rozrodu i prawdopodobnie będą niebawem ładne osobniki na sprzedaż.