Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie,

od dłuższego czasu nosiłem się z zamiarem reaktywacji zbiornika. Po tak długiej przerwie okazało się, że wszystkiego trzeba uczyć się od nowa. Z pomocą przyszły informacje forumowiczów za co serdecznie dzięki.

Po kilku tygodniach działań zbiornik doczekał się mieszkańców, ryby wpuszczone 10,08,2017

Akwarium:Resized_20170810_231824.thumb.jpeg.adf7b7517df7cbb57be6e730ae6d764d.jpeg 120x50x50 300l 

Oświetlenie: moduły led 10xW 8xRGB na sterowniku led dimmer pro

Biolog: Unimax 250  prefiltr eheima na zasysie, koszyki: 1l ceramiki 1200 aquaela i 0,5l 600, cienka warstwa gąbki i waty w górnym koszyku 

Mechanik: Cyrkulator 2000 aquaela plus prefiltr eheima (wata w środku)

Grzałka: 300W

Obsada (do redukcji) : 10 szt. Pseudotropheus Saulosi Taiwan Reef

10 szt. Iodotropheus Sprengerae Makokola Red

Jeszcze raz wielkie dzięki za wszelkie informacje, dzięki którym uniknąłem wielu błędów.

Pozdrawiam Grzesiek

• Lubię to 1
Opublikowano

Witaj!

Bardzo ładne akwarium w mrocznych klimatach jakie lubię :)

Widzę że zastosowałeś prefiltr Eheima w mechaniku...Również testuję takie rozwiązanie z prefiltrem u siebie od tygodnia i mogę śmiało powiedzieć że spisuje się to o niebo lepiej niż z gąbką...

Pozdrawiam 

Opublikowano

Dziękuję za miłe słowo, zdjęcie średniej jakości robione telefonem w realu wygląda lepiej. Prefiltr Eheima na cyrkulatorze wydaje się być bardzo dobrym rozwiązaniem,tylko trochę głośno pracuje, ale to zapewne wina cyrkulatora. 

Pozdrawiam

Opublikowano

Tak to zapewne wina cyrkulatora bo u mnie pracuje cichutko...

Dobra już się nie rozpisujemy na temat sprzętu bo za chwilę pogoni nas moderator :) 

Jeszcze raz pozdrawiam ;)