Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cynotilapia Zebroides Jalo Reef to na pewno lepiej wygląda (przynajmniej w Google) niż Iodotropheus Sprengerae

Dlatego już 3 gatunki mamy wybrane, będzie fajnie to wyglądało myślę

Rozumiem 10-12 jak są młode (mówimy tutaj o przedszkolakach)

Gdyby miał do kupienia porośnięte to w jakiej ilości?

Opublikowano
8 godzin temu, VeJeK napisał:

Cynotilapia Zebroides Jalo Reef to na pewno lepiej wygląda (przynajmniej w Google) niż Iodotropheus Sprengerae

Wiesz tak jak to w życiu bywa wszystko zależy od naszego gustu ;) 

Osobiście też z początku miałem obawy co do Iodotropheus Sprengerae ale jak zobaczyłem tą rybę na żywo to od razu zmieniłem zdanie...

Te osoby co mają ten gatunek dłuższy czas wiedzą że ta ryba ma to ''coś'' w sobie...

Fotki czy filmiki nie pokażą jej piękna w pełnej okazałości jak widok na żywo :) 

9 godzin temu, VeJeK napisał:

Dlatego już 3 gatunki mamy wybrane, będzie fajnie to wyglądało myślę

Będzie ok :) 

9 godzin temu, VeJeK napisał:

Rozumiem 10-12 jak są młode (mówimy tutaj o przedszkolakach)

Gdyby miał do kupienia porośnięte to w jakiej ilości?

Wiesz trochę źle się określiłem pisząc maluchy...

W sumie sklepy czy hodowle sprzedają ryby przeważnie wielkości 3-5cm a to już można zaliczać bardziej do podrostków a nie maluchów czyli taka norma sprzedażowa...

Tak jak pisałem bierz po 10-12szt z każdego gatunku...

Staraj się też zwrócić uwagę aby wszystkie ryby które zakupisz były podobnej wielkości...

Jeszcze z swojej strony napiszę żebyś omijał łukiem wszelakie zoologi a zakupił ryby w dobrych renomowanych hodowlach wtedy będziesz miał pewność że ryby będą dobrej jakości oraz będą to te gatunki co chciałeś zakupić...W przydrożnych zoologach różnie bywa a sprzedawcy czasami nie mają pojęcia co sprzedają...

Opublikowano

Dziaisj yellow'ki powinienem mieć w 100 %załatwione, chce mieć ten gatunek dopiety na 100 %

Czy 10 sztuk dorosłych yellowkow będzie ok, czy 12?

Interesuje mnie naradzie tylko to, czy 10 czy 12, wiem że pisałeś o 12 sztukach aczkolwiek będę miał już dorosłe ryby i chce już w 100%docelowo zostawić tam 10 lub 12 sztuk :)