Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam kilka młodych saulosi - wszystkie żółe. Nie wiem tylkpo które to samce a które samice??? Jeden zdecydowanie wygląda już na samca- szarawy. Ale reszta? Niektóre żółt jak już stawiają płetwe na irokeza [;)] to się robią ciemnopasiaste. Czy samicom też sie tak zdarza. Bo z atrapami jajowymi to u nich baaaaaaaardzo różnie... :roll:

Opublikowano

Atrapy jajowe u sauloskow wyjda znacznie pozniej, samice czasem tez na poczatku maja takie czarne paski. Zostaje Ci tylko czekac:) Rozpoznasz je gdy zaczna sie wybarwiac ale takim 99% pewniakiem jest to gdy ich pletwy (brzuszne - tak sie chyba nazywaja, jakby co prosze o poprawe) na koncach beda miec niebieska poswiate, no i oczywisce ciemnie pionowe paski;)

Poczekaj jednak bo ja na poczatku mialem tych samcow 6 na 11 (tyle widzialem), potem wybarwily sie dwa a reszta zrobila sie żółta, zas na dzien dzisiejszy zaczynaja sie wybarwiac nastepne 3;)

Opublikowano

U mnie tylko samce mają wyraźne atrapy u samic występuja czasami ale są szczątkowe i niewyraźne. Odnośnie ciemnych pasów to oczywiście występuja one u samic szczególnie gdy te walczą.