Nauzicca Opublikowano 3 Sierpnia 2017 #1 Opublikowano 3 Sierpnia 2017 (edytowane) Załączam dwa zdjęcia. Jak myślicie, który układ jest lepszy? Kamieni nie mam zbyt wielkich, niestety, ale na drugim starałam się stawiać bardziej na sztorc (w granicach bezpieczeństwa oczywiście - dostaję gorączki na myśl, że mogłabym stuknąć o szkło). 1 czy 2? A może inne pomysły? Swoją drogą - jak wy robicie takie piękne ostre zdjęcia? Moje wyglądają jak robione niebieskim, prześwietlonym tosterem, niezależnie od prób i światła Edytowane 3 Sierpnia 2017 przez Nauzicca
Mortis Opublikowano 3 Sierpnia 2017 #2 Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Mi pasuje układ nr dwa. Na temat zdjęć się nie wypowiem bo sam robię jak kalkulatorem
Robson79 Opublikowano 3 Sierpnia 2017 #4 Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Również uważam że numer 2, no i dołożył bym jeszcze jakiś wyższy kamień po prawej stronie... ?
egon44 Opublikowano 3 Sierpnia 2017 #5 Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Nie ma porównania .Zdecydowanie nr 2 No i tak jak kolega powyżej napisał przydał by się wyższy kamień z prawej strony ale wyższy niż ten po lewej... Ogólnie zmiana na plus
Nauzicca Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Autor #6 Opublikowano 3 Sierpnia 2017 (edytowane) Dzięki! Też mi się wydawało, że rozsądniej to wygląda po przestawieniu. Teraz tylko się modlę, żeby "chłopaki" się dogadały co jest czyje Na duży kawał serpentynitu będę polować, bo w tej chwili takowego nie posiadam. Marzy mi się taka skałka, tylko muszę też dostosować możliwości (w sensie, być w stanie go spokojnie podnieść i tam umieścić bez uszkodzenia szkła). Co sądzicie o kilku drobnych anubiaskach? Nurzaniec się nie sprawdził, ale taka drobnica tu i ówdzie, dla odbicia koloru...? Edytowane 3 Sierpnia 2017 przez Nauzicca
Mortis Opublikowano 3 Sierpnia 2017 #7 Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Moim zdaniem, tak i u siebie miałem, że duży nurzaniec lub kryptokoryna oparły się atakom mbuny. Więc jeśli Ci się podoba roślina w Malawi to próbuj.
formeliusz Opublikowano 3 Sierpnia 2017 #8 Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Hej, Układ kamieni zdecydowanie nr 2. Moim zbiorniki Kryptnokoryna też dawała rade.
Rekomendowane odpowiedzi