Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja do baniaka 100cm kupiłem to ok 53,5 cm. 1 sztuka w zupełności wystarcza. Dałem z przodu, wypośrodkowując ją po szerokości i osiągnąłem zaciemnione boki, tył oraz energooszczędność. To jest "świetlowka" ledowa, więc nie świeci całym swoim obwodem tylko mniej więcej połową. Nie musisz wtedy niczego owijać folią, a kierunek światła ustawisz sobie w łatwy sposób, przekręcając lampkę

Opublikowano
11 minut temu, mareckee napisał:

Ja do baniaka 100cm kupiłem to ok 53,5 cm. 1 sztuka w zupełności wystarcza. Dałem z przodu, wypośrodkowując ją po szerokości i osiągnąłem zaciemnione boki, tył oraz energooszczędność. To jest "świetlowka" ledowa, więc nie świeci całym swoim obwodem tylko mniej więcej połową. Nie musisz wtedy niczego owijać folią, a kierunek światła ustawisz sobie w łatwy sposób, przekręcając lampkę

A jaką moc kupić i jak to zrobiłeś że masz 100 cm akwa a kupiłeś to 53,5cm jak możesz to wyślij zdjęcie tego oświetlenia

Opublikowano
7 godzin temu, Młody napisał:

jak to zrobiłeś że masz 100 cm akwa a kupiłeś to 53,5cm

Ta świetlówka to taka szklana rurka z dwóch stron zakończona na równo, bez żadnych styków jak tradycyjna jarzeniówka. Pod pokrywą podwiesiłem ją na opaskach plastikowych więc jej montaż jest dowolny, ew. w zestawie są adapterki więc dopierając odpowiednią długość można ją w piąć w uchwyty w pokrywie.

Tutaj masz dane odnośnie wymiarów i jaką zastępują tradycyjną moc:

http://www.aquael.pl/produkty/akwarystyka/oswietlenie/243-leddy-tube-retro-fit#dane-techniczne

7 godzin temu, Młody napisał:

jak możesz to wyślij zdjęcie tego oświetlenia

Póki co nie mogę. Mój aparat niestety powala swoją bezradnością przy fotografowaniu akwarium