Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam was. Dostałem alunacare niasa- byla u znajomego dojezdzana. Wsadziłem ją do swojego zbiornika. Jest strasznie płochliwa i nie może jakos zachować równowagi. Co może być przyczyna - obecnie jest w koniki. Może to spławik ale nie plywa do gory brzuchem.

Opublikowano

Daj jej czas aż się zaadaptuje do nowego otoczenia,ale musisz liczyć się też z tym że w tym zbiorniku może być podobnie jak u znajomego...

• Dziękuję 1
Opublikowano (edytowane)

Ryba włożona do wanny. Niby pływa ale jak włażę rękę do wody to się wygina  i robi korkociągi.  Nie podoba mi się to.

Edytowane przez bisti30
Opublikowano

Witam was. Opiszę szczegółowo zachowanie ryby. Ryba po włożeniu do akwarium nie rusza w ogóle tylnią płetwą(ma delikatnie obgryzioną po ataku w zbiorniku u znajomego) i wpada w wir taki korkociąg. Siedzi na dnie jak by skrzywiona ipo chwil podpływa do góry i stoi w pionie. Obecnie wsadziłem do miski i podniosłem temperaturę do 28 stopni oraz dodałem  Preis Carely. Szkoda mi tej ryby bo ładna hm.

Opublikowano

Była u znajomego w kotniku i 2 tyg dochodziła do siebie. Przyniosłem ją i zrobiłem jej kwarantanę mieszając wodę znajomego i swoją aby nie była w szoku. Pa 1,5 h włożyłem ją do akwarium. Niestety nie dała rady musiałem ją przełożyć do miski- opis zachowania jak wyżej. Dodam tylko że jak natrafiła na falownik to jak martwa hm.

Opublikowano (edytowane)

Przyniosłem ją w takim stanie ale w kotniku nie było widać tego stanu. Pozdrawiam

Edytowane przez bisti30
Opublikowano

Dostała złotego strzała od innej ryby u kolegi i coś jej się porobiło pewnie z błędnikiem. Obawiam się, że nic z tej ryby nie będzie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.