Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Tak jak obiecalem zalanczam fotki. Moje spostrzezenia czarny otoczak tez niezle by wyglądal. Co proponujecie mi dołożyc mam tak na uwadze albo 3 bryły bialego otoczaka albo czarnego. Prosze rowniez o opinie na temat podłoza- woda w akwarium jesze nie wyklarowana. pozdrawiam

20170613_160213.jpg

20170613_160214.jpg

20170613_160224.jpg

20170613_160225.jpg

20170613_160228.jpg

Opublikowano (edytowane)

Podłoże IMHO najgorsze z możliwych, cały syf będzie się w nim zbierał (bialutkie długo nie będzie), dodatkowo pozbawiłeś ryb tego co lubią czyli kopanie w piasku.

Obsada do min 375l ale o to pytaj w odpowiednim dziale.

Edytowane przez eljot
Opublikowano

Tak wsadziłem 1,7 purigenu i 2 litru purolite i wszystko oki- no3 od dwoch miechow 0,5- 10 jak dochjodzi do 10 podmianka 1/3 zbiornika. Jezeli chodzi o oswietlenie mam 2x 36 w - białe idealnie ale to ze wzgledu na wypalenie - nigdzie nie dostałem świetlowek o barwie bialej. Obie swietlowki chodza na odzielnych statecznikach . Jutro postaram się fote wyslac pozdrawiam

Opublikowano

Nie potrzebie wydałeś tyle zwłaszcza na purigen, 100-200 ml by w zupełności wystarczyło. Ja dziś dałem trochę puriote (150 ml) i w 300 litrach N03 spadło mi do 5/10 w 3 h. Reszta pójdzie do kubła być może jutro. Nie obraź się ale powinieneś zrobić coś z tą obsadą. Pozdrawiam

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, bisti30 napisał:

Jezeli chodzi o oswietlenie mam 2x 36 w - białe idealnie ale to ze wzgledu na wypalenie - nigdzie nie dostałem świetlowek o barwie bialej. Obie swietlowki chodza na odzielnych statecznikach .

No ale jakie dokladnie masz te świetlówki? Marka, model?

Sorki za OT.

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Dręczysz te ryby kolego, za małe akwarium i za dużo ryb, ZERO !!! kryjówek, niewłaściwe podłoże, pomijając fakt, że nijak nie pasuje nawet kolorystycznie do tła.

W efekcie czego ryby pływają zestresowane i niezbyt korzystnie wybarwione.

Moja ocena w skali 1-10 to 2 i to tylko dlatego że nie dałeś do tego mojego ulubionego wapienia filipińskiego i muszelek ;).