Skocz do zawartości

Czy to już czas na Purolite i inne wynlazki?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie jestem ekspertem, ale wg mnie czepiasz się tej wody :). Wygląda to bardzo dobrze.
Mieszkamy niedaleko, zamieńmy się, ja Ci dam swoją, a Ty mi swoją ;)

Opublikowano

Uwierz mi Lukaszu, że gdybym był na Twoim miejscu i oglądał zdjęcia, które zamieściłem to też bym tak pomyślał. Jednak prawda jest inna a wodzie bardzo daleko do przejrzystości.

A wodę mamy taką samą. Przecież obydwoje lejemy przez "ustrojstwo". ;)

Woda3.jpg

Woda4.jpg

Opublikowano

Obaj koledzy .

Może się umówmy - mod zamyka czasowo wasze tematy aż te wasze piękne acz zupełnie gołe kamienie nie porosną krasnorostami .

Wtedy powiem że macie ustabilizowaną biologię i zbiorniki w równowadze biologicznej jaka tam mogła nastąpić.

Wtedy sami zdecydujecie czy otwierać i kontynuować temat mętnej wody i lewitacji ryb czy już nie trzeba będzie przecierać oczu, zamieniać się wodą i pisać dziesiątek rad.

Wiem że super clear i lewitacja ryb to marzenie każdego tutaj ale ta wasza niecierpliwość zaczyna mnie wkurzać chyba coś podobnie  jak @eljota

Opublikowano
2 godziny temu, deccorativo napisał:

Może się umówmy - mod zamyka czasowo wasze tematy aż te wasze piękne acz zupełnie gołe kamienie nie porosną krasnorostami .

Wtedy powiem że macie ustabilizowaną biologię i zbiorniki w równowadze biologicznej jaka tam mogła nastąpić.

Wtedy sami zdecydujecie czy otwierać i kontynuować temat mętnej wody i lewitacji ryb czy już nie trzeba będzie przecierać oczu, zamieniać się wodą i pisać dziesiątek rad.

Wiem że super clear i lewitacja ryb to marzenie każdego tutaj ale ta wasza niecierpliwość zaczyna mnie wkurzać chyba coś podobnie  jak @eljota

Jak dla mnie temat można zamknąć. Sądziłem jednak, że poruszę temat w momencie kiedy zauważyłem pewną nieprawidłowość a nie za miesiąc lub dwa bo wtedy na bank bym usłyszał: "A czemu tak późno? Po co czekałeś? Teraz to już tylko 100% podmiany wody bo szambo i nic nie warte". Chcąc uniknąć takiej sytuacji wolałem spytać niż później żałować. No ale cóż. Trzeba będzie zakasać rękawy i samemu poszukać rozwiązania. Przypomnę tylko:

Dnia 28.06.2017 o 09:26, deccorativo napisał:

Wata już chyba siedzi w tym AqC1500 i jak sobie nie dała rady w dobę  to dołożenie HW 304 wypchanego watą też nie pomoże.

Z tego postu wynika, że są raczej marne szanse na samoistne wyklarowanie ale mogę się mylić.

Czas, czas i jeszcze raz cierpliwość.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.