Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 godzin temu, L.A.J.O.N. napisał:

Super litraż, przy takim ustawieniu kamieni nie martwisz się o cyrkulację? Wydaje się dość blisko tła- za blisko?

Włożę kamienie uruchomię wszystko i zobaczę. W planie jest jebao re 15 ale ostatnio trochę czytam i ma dość negatywne opinie. Ułożenie kamieni to na razie próba w akwarium musi być tak, żeby kupska nigdzie nie zalegały. I tu rodzi się pytanie co byście polecili na dobrą cyrkulację? Przydały by się coś lepszego lub równie dobrego jak jebao rw15.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Kolejnych kilka zdjęć. Na razie telefonem ale niedlugo znajde kogos z lustrzanka to zrobie cos lepszego. Brak jeszcze pokrywy i docelowego oswietlenia ale wszystko w swoim czasie. No i oczywiscie brak docelowej obsady jednak w tym przypadku trzeba troche poczekac az  budżet teoche podciagne.

20170813_110224.jpg

20170813_110153.jpg

20170813_110144.jpg

20170813_110144(0).jpg

20170813_110116.jpg

20170813_105952.jpg

20170813_105826.jpg

Edytowane przez skoku86
  • Lubię to 1
Opublikowano
19 minut temu, egon44 napisał:

@skoku86 jak możesz to wstaw fotkę zbiornika centralnie z frontu robioną po ciemku tylko z włączonym oświetleniem...

centralnie z frontu mam widoczne tylko 60% zbiorkika bo słup zasłania ale cos w nocy pstrykne.

Opublikowano
Teraz, skoku86 napisał:

centralnie z frontu mam widoczne tylko 60% zbiorkika bo słup zasłania ale cos w nocy pstrykne.

..możesz zrobić nawet z tej samej perspektywy ale zrób wtedy kiedy  będzie ciemno w pokoju tylko z włączonym oświetleniem. Zobaczysz różnicę w wyglądzie zdjęcia:)

Opublikowano

@skoku86 moje osobiste odczucie jest takie że masz zbyt oświetlone tło i nie widać za bardzo głębi zbiornika...

Może przesuń dla próby belkę bardziej do przodu wtedy powinno być dużo lepiej...

Wiadomo najważniejsze jest to że tobie się podoba taki efekt :) a ja podałem tylko moje spostrzeżenie w tym temacie ;) 

• Lubię to 1
Opublikowano
2 godziny temu, egon44 napisał:

@skoku86 moje osobiste odczucie jest takie że masz zbyt oświetlone tło i nie widać za bardzo głębi zbiornika...

Może przesuń dla próby belkę bardziej do przodu wtedy powinno być dużo lepiej...

Wiadomo najważniejsze jest to że tobie się podoba taki efekt :) a ja podałem tylko moje spostrzeżenie w tym temacie ;) 

Masz w zupełnosci rację. W planie mam 2 belki z przodu 24 moduły z tyłu 6. Teraz jest tak tylko belka położona aby było światło. Jak bede miał pokrywę i gotowe oswietlenie to podrzuce kolejne fotki.

• Lubię to 1