bisti30 Opublikowano 11 Czerwca 2017 Autor #11 Opublikowano 11 Czerwca 2017 Witam. Dzieki za odpowiedz. Jezeli chodzi o podloże to z 1, 5 cm zostawie piasku koralowego. Nato chce położyc wlasnie warstwe otoczaków. a na ta warstwe z 3 wieksze czarne. Aprpop sugesti odnośnie mojej obsady w akwarium, nastapila redukcja obsady. Prosze was również oi porade jakiej gramatury uzyc otoczaka na podloże. pozdrawiam I prosze o doradzenie odnośnie koloru- czarny czy biały na podłoże Osobiscie myśalem o 3cm- 5cm
Wolfik Opublikowano 11 Czerwca 2017 #12 Opublikowano 11 Czerwca 2017 Witam. Może mixa zrobisz? Wyglądałoby to ciekawie. Koniecznie wrzuć fotkę jak skończysz. Pozdrawiam
Andrzej Głuszyca Opublikowano 11 Czerwca 2017 #13 Opublikowano 11 Czerwca 2017 3 minuty temu, bisti30 napisał: Prosze was również oi porade jakiej gramatury uzyc otoczaka na podloże. pozdrawiam I prosze o doradzenie odnośnie koloru- czarny czy biały na podłoże Gramatura czyli w gruncie rzeczy wielkość będzie zależeć od tego jak sam to widzisz . Musisz sobie samemu jakoś to zwizualizować i zadecydować. Tak samo kolory...wszystko zależy od tego jakie chcesz osiągnąć efekty estetyczne dla siebie. Dla ryb nie będzie to miało znaczenia.
bisti30 Opublikowano 11 Czerwca 2017 Autor #14 Opublikowano 11 Czerwca 2017 Własnie myśle. Patrze na alegro i jest i jest tez gramatura 1-2 cm. Myle że podłożwe zrobie białe i właże 2-3 wieksze czarne otoczaki lub odwrotnie. pozdrawiam. Oczywiście jak zrobie fotki załącz.
egon44 Opublikowano 11 Czerwca 2017 #15 Opublikowano 11 Czerwca 2017 Odnośnie kamieni to zamiast kupować z aukcji to odwiedź pobliski skład kamienia lub sklep ogrodniczy i tam wybierzesz sobie sam interesujące cię kamienie co ważne dużo tańsze
bisti30 Opublikowano 11 Czerwca 2017 Autor #16 Opublikowano 11 Czerwca 2017 Tak tylko ze sklad mam ok 100km a w poblismkim nie ma idealnie bialego tylko perłowy Jeszcze coś takiego znalałem- http://allegro.pl/kamien-otoczak-czarny-nero-worek-25-kg-1-2-cm-i6297266641.html
egon44 Opublikowano 11 Czerwca 2017 #17 Opublikowano 11 Czerwca 2017 Pamiętaj też że biały kamień nigdy nie będzie biały bo prędzej czy później zarosną go glony bardzo pożądane w naszym biotopie . No masz też możliwość że go będziesz wyjmował i czyścił to będzie jakiś czas białe No chyba że chcesz sterylny zbiornik to musisz popytać kogoś innego
bisti30 Opublikowano 11 Czerwca 2017 Autor #18 Opublikowano 11 Czerwca 2017 Własnie to jest dziwne u mnie w zbiorniku nie ma glona zielonego wogole nie mam glonów, poza okrzemkiem i to w ilosci sladowej
bisti30 Opublikowano 11 Czerwca 2017 Autor #19 Opublikowano 11 Czerwca 2017 Zkupilem białego otoczaka 2-4 cm. Zobaczymy jak bedzie się przentowało i czy glon zielony nie wejdz. mam nadzieje ze nie. pozdrawiam
pozner Opublikowano 11 Czerwca 2017 #20 Opublikowano 11 Czerwca 2017 1 godzinę temu, AndrzejWalb napisał: Krzysztof....robimy tu koledze OT za co przepraszam i kończę, wszak mi nie wypada:) Tak nie do końca, gdyż sądziłem, że kolega chce na dno zamiast piasku położyć warstwę drobnych kamieni, a to jest porównywalne z moimi planami. Ja chcę na dno położyć płaskie płyty kamienne. Widzę jednak, że na dnie ma być warstwa piasku. Obawiam się, że te kamyki z wierzchu wymieszają się z czasem z piaskiem i efekt może być inny od zamierzonego. Chyba że kolega liczy się z tym.
Rekomendowane odpowiedzi