Skocz do zawartości

Pytanie do posiadaczy filtórw Sunsun z serii HW

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Może kilka słów jak wygląda sytuacja na dzień dzisiejszy. Odesłałem do sprzedawcy całą głowicę - na swój koszt. :confused: Z maili jakie otrzymałem wynikało, że kurierem otrzymam nową głowicę. Wszystko poszło bardzo sprawnie i w ostatni poniedziałek kurier był u mnie. Patrzę na karton a to ten sam, w którym wysłałem poprzednią część. Myślę sobie olać to bo przecież najważniejsze jest co mamy w środku. Otwieram pudełko a tam niechlujnie wrzucona głowica, nie owinięta nawet w żaden worek. Na szczęście nie uległa uszkodzeniu dzięki piankom jakie sam umieściłem podczas wysyłki. Zacząłem dokładnie oglądać głowicę i jakie było moje zdziwienie gdy okazało się, że to ta sama, którą im wysłałem. No szok i wk...nie to mało powiedziane. :angry: Stara miała w jednym miejscu rysę a ta również ma taką samą. Raczej nieprawdopodobne aby każda tak miała. Po wyjęciu wirnika okazało się, że na bank to moja stara bo nawet jest otarcie po wewnętrznej stronie - widocznie od źle pracującego wirnika. Myślałem, że może jednak sam wirnik został wymieniony a ja otrzymam filtr taki jaki być powinien. Ale skąd. Po podłączeniu i odpowietrzeniu filtr pracuje tak samo. Głośno i na dodatek coś w nim stuka podczas pracy.

Ostatecznie powędruje do sprzedawcy oficjalne pismo. Powołam się na punkt, że towar niezgodny z opisem i żądam zwrotu kasy. No ludzie. Jak można być tak bezczelnym?! Mam już gdzieś ten chiński wynalazek i gdy tylko uda mi się odzyskać pieniądze dopłacę do czegoś "normalnego".

Opublikowano

No to rzeczywiście zrobili cię w balona :( 

A to gady jedne :angry:

2 godziny temu, Jerry_jerry napisał:

Ostatecznie powędruje do sprzedawcy oficjalne pismo. Powołam się na punkt, że towar niezgodny z opisem i żądam zwrotu kasy. No ludzie. Jak można być tak bezczelnym?! 

Pozostaje tylko zrobić to co piszesz...

Opublikowano
2 godziny temu, Jerry_jerry napisał:

Mam już gdzieś ten chiński wynalazek i gdy tylko uda mi się odzyskać pieniądze dopłacę do czegoś "normalnego".

Buduj narurowca :)

Opublikowano

To jeszcze jedno pytanie. I od razu zaznaczam, że pytam całkiem serio. Rozważam jeszcze opcję pozostawienia tego filtra. Wyciągnięcie z głowicy wirnika, dosypanie do jednego kosza ceramiki a do drugiego drobną gąbkę plus watę. Na wylocie z samego kubła (któremu przecież nic nie dolega) zamontować pompę ibo 25/40. Kubeł traktować jako dużą obudowę narurową. Na wlocie i wylocie pompy dać redukcję z 6/4 na 1/2 a później króćce pod wąż fi 18mm. Zda to egzamin? Gdzieś już na forum czytałem, że ktoś zastosował podobne rozwiązanie do swojego Eheima i miał ciszę.

Opublikowano
4 godziny temu, Jerry_jerry napisał:

Ostatecznie powędruje do sprzedawcy oficjalne pismo.

...napisz co to za sklep. Będziemy go unikać. Mógł Ci chociaż wirnik dać nowy i podejrzewam ,że byłoby ok. A może jest  gdzieś w tych gąbkach?

Opublikowano
Godzinę temu, AndrzejWalb napisał:

...napisz co to za sklep. Będziemy go unikać.

Link do wspomnianego sklepu:

https://h-a.com.pl/2_hanza-aquaristic

Godzinę temu, AndrzejWalb napisał:

Mógł Ci chociaż wirnik dać nowy i podejrzewam ,że byłoby ok. A może jest  gdzieś w tych gąbkach?

Cała paczka przekopana doszczętnie i ani grama wirnika, informacji zwrotnej, przeprosin. Nic, kompletnie. Wirnik wygląda tak jak poprzednio ale czy to ten sam to już nie wiem. Głowica na bank stara chociaż w mailu miałem info, że wysyłają nową. Filtra działa tak samo a miał być cichy. Za dużo nerwów to coś kosztowało i już nie zamierzam z nimi dyskutować.

Opublikowano
32 minuty temu, AndrzejWalb napisał:

..wirnik pewnie ten sam co łatwo się przekonasz  bo łopatki będą robić kawałek obrotu na ośce. A sklep "godny " polecenia.

Ten również tak robi.

12 minut temu, AndrzejWalb napisał:

..na ich stronie jest nr telefonu. Może warto zadzwonić i spytać się o przyczynę takiego potraktowania?

Po rozmowie z Panem, do którego jest kontakt na stronie usłyszałem, że sam osobiście pakował nową głowicę. :confused: Obecnie czekam na kontakt od nich ponieważ mają się zastanowić co z tym fantem zrobić.