Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

JP-024F 1200l/h nie wiem czy to cos pomoże 

dziękuje czyli chyba trzeba kupić i dać fotkę z moim akwarium:-)a jakieś jeszcze filtry ?

Opublikowano
3 minuty temu, tomekk264 napisał:

JP-024F 1200l/h nie wiem czy to cos pomoże 

Moim zdaniem potrzebowałbyś filtra wewnętrznego o przepływie 2000l/h bo ten może być za słaby ale zobaczysz może akurat ten 1200l/h się sprawdzi w 120cm długości zbiorniku...

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, deccorativo napisał:

raz na zakończenie imprezy.  Jak Gosia wracała  śmiejąc się - od razu wiedziałem że rozsypała złoże z tego kubła.:D

Nikt miał się o tym nie dowiedzieć :P

Edytowane przez rosa1986
Opublikowano

rozwaliłem skarbonkę i mam już nie 400 ale 600 zł na filtr:-) ktoś coś jakiś pomysł zeby ta filtracja w moim 300 litrowym akwarium była dobra i zeby rybkom żyło się dobrze??i zebym w nocy mogł spać spokojnie a przede wszystkim sąsiedzi bo mieszkam na 4 pietrze :-)i zeby ta woda taka czysta była jak u was na zdjeciach:-)czekam na jakieś fajne pomysły a jak kupię to dam fotki co powstało dzięki wam:-)

Opublikowano

No to się powtórzę, zrób sobie filtrację sam, bezpieczną, wydajną i tanią. Zmieścisz się w 130zł-150zł a za resztę możesz kupić jakiś fajny falownik, albo ryby z dobrej hodowli. 

Opublikowano

o to chodzi że mój tryb pracy nie pozwala mi czasowo zeby cos składać chciałbym po prostu wrócić z pracy wieczorem i popatrzeć na przejrzystą wodę i piekne rybki w akwarium :-)a jak trzeba zmieniać wkłady raz na 7 mc to czas znajdę :-)

ale dzienki za propozycje może kiedyś przy większym akwarium:-)

Opublikowano

Zdziwił byś się jakie to proste i jak szybko można wykonać taką filtrację z gotowych formatek, które przyjadą do Ciebie kurierem :)

Przy na prawdę słabych umiejętnościach manualnych zajmie Ci to z godzinę :)

Będzie bezpieczniejsze od kubła (woda nie opuszcza baniaka), wydajne, ciche i co tam jeszcze chcesz :).

No ale jak wolisz się rozstać z 600zł i dodatkowo jeszcze kombinować z mechanikiem.... to przecież do odważnych świat należy.