Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cytat zaczerpniety ze stron PKP

Nadawanie i odbiór przesyłek konduktorskich odbywa się bezpośrednio do pociągu lub poprzez stacjonarne punkty przyjmowania przesyłek konduktorskich, znajdujące się na dworcach kolejowych. Punkty te, na podstawie odpłatnego zlecenia odbioru (również telefonicznego), dokonują odbioru przesyłek z pociągu - w zastępstwie klienta. Zlecenia odbioru przesyłki konduktorskiej z pociągu może dokonać nadawca jak i odbiorca.

Opłata za przesyłkę konduktorską wynosi 25 zł. Za nadanie przesyłki lub odebranie jej z pociągu w zastępstwie klienta pobierana jest dodatkowo opłata w wysokości 10 zł. Kierownik pociągu/konduktor może odmówić przyjęcia przesyłki do przewozu, jeżeli nadawca nie posiada odliczonej należności.

Opublikowano

Do mnie ryby jechały autobusem, podane przez kierowcęl, było to we wrześniu więc jakichś tragicznych temperatur nie było. Ja też palnąłem bezkrytycznie, że dojadą, ale miałem na myśli przesyłkę konduktorską. Autobusem przy zerowych temperaturach bym nie ryzykował, kurierem oczywiście też nie, chyba że w wersji deluxe z gwarancją utrzymania temp. 20 stopni minimum ;)

Pozdrawiam

Opublikowano
Witam serdecznie,

Jestem z Olsztyna i planuje zakup pyszczków i tu mam mały problem. Myślałem o www.sklepmalawi.pl ale na stronce doczytałem się że sklep jest w Sosnowcu i mam obawę że rybki nie przetrwają takiej długiej podróży :(

Czy ktoś w mojej okolicy miał już okazję korzystać z usług tego sklepu?

Chętnie bym skorzystał z możliwości zakupu rybek od prywatnego hodowcy (gatunki:Labidochromis caeruleus, Pseudotropheus acei, Pseudotropheus saulosi, Pseudotropheus socolofi).

Z góry dziękuję...

moj gg 8600063

Ja swoje otrzymałem z Zielonej Góry!!!

Dojechały przesyłką konduktorską w znakomitej kondycji.Smiało zamawiaj -nic się nie stanie