Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. pytanie po jakim czasie od zalania akwarium powinien ruszyć cykl azotowy, 5 dzień od zalania akwa a no2 i no3 nic nie ruszyło, bakterie Probio. woda lana była przez ustrojstwo 1 bez WA może jakaś pożywka dla bakterii albo 1 rybka/ slimaki??

Opublikowano

Pytanie czy przeżyły po tych 5 dniach bez pożywki, tu bardziej doświadczeni się wypowiedzą, ale i tak będziesz musiał wlać WA według szablonu i pewnie jeszcze bakterie. Jaki litraż?

Opublikowano

128L , no trudno jak bedzie trzeba to wleję jeszcze raz bakterie , ale jak byłem w sklepie to gościu dał mi 2 szklane fiolki jedna to bakterie a druga to niby pożywka, wiec teraz nie wiem czy jutro wlać te WA czy nie

Opublikowano (edytowane)

5 dni od zalania zbiornika to za mało żeby coś powiedzieć...Zaczekaj parę dni i zrób ponownie pomiary NO2, NO3, NH4 testami kropelkowymi JBL...

Edytowane przez egon44
Opublikowano

Nigdy nie słuchaj sprzedawcy w sklepie bo Ci wciśnie co chce, oby obrót był. Czytaj forum pytaj zanim coś zrobisz jak nie masz pewności. Napisz co wlałeś jako pożywkę i podpytaj się deccorativo bo jest specem od tego.

Opublikowano

Bakterie biodigest probio (jasna barwa płynu) i druga ampułka tej samej firmy niby pożywka ( ciemna barwa płynu) i nie wiem czy te bakterie mają pożywienie czy też nie i już ich tam nie ma